19:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló dispararà més de 3.500 quilos de pólvora en els 23 espectacles pirotècnics de Magdalena

La programació pirotècnica de la Magdalena 2016 inclou 23 espectacles entre mascletades, correfocs, Nit Màgica, castells, Enfarolà i Encesa de Gaiates, que suposarà el tret d’uns 3.700 quilos de pólvora. La regidora de Festes de l’Ajuntament de Castelló, Sara Usó; el president de la Junta de Festes, Juanvi Bellido, i l’equip de focs format per Javier Roig i Jorge Martí han presentat avui els espectacles programats per als nou dies de festes fundacionals en un acte en el qual també ha estat present Antonio Costa, responsable de Protecció Civil de l’Ajuntament de Castelló.

Les principals novetats es concentren en la posada en valor del concurs de mascletades, per al qual s’ha dissenyat un cartell propi i que per primera vegada inclou un premi en metàl·lic de 3.000 euros a més d’un trofeu dissenyat per l’artista Lorenzo Ramírez. La Junta de Festes també ha anunciat que se celebrarà una gala de lliurament del premi per a dotar-ho de major importància. Javier Roig ha explicat que enguany seran nou persones les que formaran el jurat de mascletades, “quatre d’elles triades d’entre les persones que es van presentar per a formar part com a jurat popular”.

L’Enfarolà del Fadrí, que se celebrarà el dissabte a les 23.00, també presenta enguany novetats. La Junta de Festes ha incorporat un correfoc a càrrec de tres grups locals –Diables de la Plana, Diables de Castelló i Botafocs Ball de Dimonis del Grau- amb tres recorreguts diferents que tindran principi i fi en la plaça Major.

La mascletada aèria del diumenge de la Romeria a l’ermitori se substitueix, per motius de seguretat, per una rematada terrestre i el tret aeri es trasllada a la Tornà de la Romeria des de la Basílica del Lledó.

Finalment, la Nit de Foc també s’ha substituït pel tret d’un castell de focs artificials. “Preferim apostar per quatre castells més potents perquè en els últims anys la Nit de Foc havia perdut espectacularitat”, ha subratllat Roig. Els castells es dispararan de dimecres a dissabte a les 23.00 i les pirotècnies protagonistes seran, per ordre, Cavaller FX, Hermanos Ferrández, Gironina i Turís.

“La programació de focs va a permetre que Castelló gaudisca de nou dies d’espectacles pirotècnics, tants com a dies de la Magdalena, perquè no pot faltar la pólvora en les nostres festes fundacionals. Són 23 espectacles entre mascletades, correfocs, Nit Màgica, castells, Enfarolà i Encesa de Gaiates que demostren el protagonisme de la pirotècnia en la Magdalena 2016”, ha conclòs la regidora de Festes, Sara Usó.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado