viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló exposa davant d’Hisenda la superació del 70% de la gestió de fons europeus

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat a Madrid, davant els responsables de la Direcció General de Fons Europeus del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, l’Informe d’Execució de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) Transforma Castelló, que suposarà la major inversió europea de la història de la ciutat, amb 20,2 milions d’euros fins a 2020 cofinançats entre l’Ajuntament i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Durant la trobada amb el subdirector general de Desenvolupament Urbà, José Juan Espartero, responsable de la supervisió de EDUSI a Espanya, i amb la consellera tècnica de la Secretaria General de Desenvolupament Urbà, María Eugenia Martínez, l’alcaldessa ha ressaltat que Castelló “ha superat en un 70% la primera fita FEDER del Ministeri.

Aquest marcava que el 10% del pressupost EDUSI havia d’estar adjudicat a data de 31 de desembre de 2018. Un percentatge que en el cas de la capital de la Plana s’elevava un mes abans que concloguera l’any al 17%, amb operacions contractades i adjudicades per un import superior als 3,4 milions d’euros”, ha assenyalat.

Marco ha afegit que “el 90% de les operacions de EDUSI Transforma Castelló -seleccionada pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques entre els 269 projectes presentats estatalment, ja han sigut aprovades, la qual cosa situa a la ciutat en uns barems de compliment molt per damunt de l’exigible per Europa”. En la reunió també estava present la directora de l’Oficina de Projecció i Planificació Econòmica de l’Ajuntament de Castelló, Carmen Vilanova.

Així mateix, l’alcaldessa ha manifestat que “estem profundament satisfets amb l’evolució d’aquest projecte tan il·lusionant que transformarà la nostra ciutat en un espai més amable, adaptat a les persones i generador de noves oportunitats en els àmbits social, laboral, ambiental, urbanístic i econòmic, i que no seria possible sense l’esforç col·laboratiu entre l’Ajuntament i Europa”.

En la reunió mantinguda a Madrid, Marco també ha detallat el llistat d’operacions que veuran la llum en el marc de EDUSI, com la construcció del nou pont del riu Sec; la remodelació del parc de la Panderola del Grau; la implantació de cinc nous quilòmetres de carril bici; la plataforma informàtica per a agilitar la resposta davant emergències; la millora de l’eficiència energètica en instal·lacions municipals i de l’accessibilitat de 17 parades de transport urbà; o la instal·lació d’un sistema de gestió i control de zones d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda, serveis de càrrega i descàrrega i parades de taxi.

Al costat d’aquestes actuacions, Marco ha ressaltat unes altres de major envergadura inversora com la transformació de la Casa Municipal de Cultura en un centre de referència per a l’envelliment actiu, la transformació del Caminàs en un corredor verd i ciclista o la reforma integral del Mercat Central.

Últimas noticias

Contenido relacionado