sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló impulsa el teatre com a eina per a lluitar contra els rumors i estereotips

La Regidoria de Benestar Social, a través de l’agència AMICS, i l’Escola Municipal de Teatre han impulsat un projecte nou que incorpora el teatre com a eina per a fomentar la convivència social i atallar els rumors contra la immigració. Projecte S “consisteix en un treball de reflexió al costat de l’alumnat de l’Escola per a aprofundir en la rumorologia, analitzar el procés, conèixer les seues conseqüències negatives i portar-ho a la pràctica a través de la interpretació artística teatral”, ha destacat el regidor de Benestar Social, José Luis López.

El Projecte S ha inclòs una primera fase que incloïa tres tallers intensius impartits durant el mes de novembre sobre rumorologia, prejudicis, estereotips i tòpics. La segona fase abasta la interpretació artística teatral, amb una obra creada pels propis alumnes, que s’estrenarà el pròxim 4 de gener a les 11.00 en l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló. “Aquesta proposta formativa té com a objectius conscienciar a actors i espectadors sobre el dany que pot causar la rumorologia mal fundada, visibilitzar el rumor i desmuntar-ho, sensibilitzar i formar en matèria de diversitat i interculturalitat a persones que, a través del teatre puguen convertir-se potencialment en figures de referència col·lectiva”, segons ha explicat l’edil José Luis López.

L’obra de teatre s’emmarca dins dels objectius generals del projecte Stop Rumors com són la lluita contra la generació i difusió de prejudicis i estereotips, així com generar un canvi positiu en les percepcions i actituds existents en la societat castellonenca cap a la diversitat ètnica-cultural.

Des de l’agència Amics, a través d’Stop Rumors, es persegueix implicar als diversos recursos, tant municipals com a extra-municipals en el desenvolupament específic d’estratègies anti-rumors, fomentar la disminució de la percepció de l’altre i/o d’amenaça ètnica en la població en general, reforçar la intervenció específica amb joves fills i filles de població migrada en matèria de rumorología, diversitat i integració i establir una línia de treball transversal amb altres programes municipals.

Últimas noticias

Contenido relacionado