martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló bat rècord d’inscripcions en el V Congrés de Gastronomia i Vi

La cinquena edició del Congrés Nacional de Gastronomia i Vi de Castelló, que se celebra a partir de demà sota el lema ‘Enguany cuinen elles’, ha penjat el cartell de “complet”. De l’11 al 13 de febrer, les dotze dones protagonistes -nou xefs, una cap de sala, una enòloga i una periodista especialitzada- valoraran la innovació i el talent d’aquest sector.

L’esdeveniment, que organitza el Patronat Municipal de Turisme que dirigeix Patricia Puerta, s’emmarca dins de l’estratègia Castelló Gastronòmic per a posicionar a la capital de la Plana com a destinació del turisme gastronòmic.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat “l’excel·lent acolliment d’un esdeveniment d’aquesta envergadura” i que, durant tres dies, convertirà a Castelló en capital de la gastronomia nacional. En aquest sentit, l’organització s’ha vist obligada a traslladar el taller de sushi impartit Núria Morell a un espai més ampli. A més, s’habilitarà una pantalla en l’exterior del saló d’actes on es realitza el taller de María José Martínez, de manera que podran visualitzar la ponència en directe un major nombre de persones.

D’aquesta manera, sumant els tres dies de congrés se supera el mig miler d’inscripcions.
Al marge d’aquestes dues modificacions, la programació es manté. El dilluns 11 de febrer les ponents matinals seran Lucía Freitas, del restaurant A Tafona (Santiago de Compostel·la), i Carolina Sánchez, de l’Ikaro (Logronyo), totes dues amb una estrela Michelin, a les quals seguirà Encarnación Ruiz, del restaurant Alejandro (Roquetas de Mar), i la ponència sobre la Ruta del Vi de Les Useres a càrrec de la periodista Alba Saura.

Aquesta última amb tast de vins inclosa de la mà de Cellers Les Useres. A la vesprada, la xef María José Martínez, del Lienzo (València), oferirà un taller sobre ‘Tècnica i elaboració sense lactosa’.

El dimarts 12 la sessió matinal comptarà amb les ponències de Begoña Rodrigo, del restaurant La Salita (València), Aizpea Oihanader, del Xama (Donostia) i Rakel Cernicharo, del Karak (València), i una altra ponència amb tast de vi. Completarà la jornada, a la vesprada, un taller per a acostar-nos a l’apassionant món del shushi’, tan de moda, de la mà de Núria Morell, xef del restaurant Nozomi Shushi Bar (València).

La jornada de clausura es desenvoluparà el dimecres 13 de febrer i comptarà les dues ponents de major prestigi, no en va ostenten cadascuna d’elles dues estreles Michelin. Son Montse Abellà, del restaurant Santceloni (Madrid), una de les grans referents de la rebosteria espanyola, i Fina Puigdevalls, xef del restaurant Els Cols (Olot-Girona). Elles posaran els seus coneixements i exquisida tècnica culinària al servei dels assistents.

Últimas noticias

Contenido relacionado