Castelló participa en la Conferència Internacional del Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana

Castelló lidera un debat europeu sobre violències urbanes per a millorar la convivència, representat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo.

1287

Castelló participa avui en la 6ena Conferència Internacional del Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana (Efus), en la qual lidera un debat amb altres ciutats i governs europeus sobre violències i discriminació. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha presidit la taula redona, en la qual Castelló ha intercanviat experiències amb representants de les ciutats de Viena i Bordeus, del Govern del Regne Unit, de la Universitat de Londres i de l’Observatori contra els crims d’odi contra les persones sense llar, Fundació RAIS.
Lorenzo ha destacat com una de les claus per a avançar cap a una major convivència “la participació de la ciutadania en l’elaboració de les polítiques públiques de seguretat, una política en la qual Castelló està avançant dins del seu model de policia comunitària i de proximitat”. El fòrum de debat també ha posat sobre la taula la lluita contra la radicalització violenta o els diferents instruments per a aconseguir que la convivència en les nostres ciutats garantisca el benestar de la ciutadania.
El responsable de l’àrea de Seguretat Ciutadana també ha explicat que Castelló s’ha sumat a la signatura de la Declaració de Barcelona per part de l’Aliança de Ciutats Europees “contra l’extremisme violent, que ens compromet a tots en la lluita contra les violències generades per l’odi”.
En la seua intervenció, Lorenzo ha posat com a exemple per a avançar en models de major convivència “les grans capacitats de les policies locals en la gestió de la convivència ciutadana i en la prevenció de la discriminació”, en paral·lel a altres polítiques socials.