viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

1600 places a les Escoles Esportives Municipals de Castelló durant el curs lectiu

El regidor d’Esports, Enric Porcar de l’Ajuntament de Castelló, ha presentat la campanya d’Escoles Esportives Municipals, que comencen este octubre i per a les quals encara està obert el termini d’inscripció. Este curs lectiu, el Patronat d’Esports ofereix, en col·laboració amb els clubs esportius i les direccions dels centres, prop de 1600 places per a xiquets i xiquetes nascuts a partir de 2012.

Porcar ha volgut presentar esta campanya aprofitant que demà divendres se celebra el Dia Europeu de l’Esport Escolar. El regidor ha declarat que l’objectiu d’esta iniciativa és que “l’esport arribe a un preu molt baix, molt reduït, i que cap xiquet de Castelló es quede sense poder practicar l’esport que més desitge, l’esport que més li agrade”.

Este any, les principals novetats són l’escola de skateboarding i la de patinatge artístic. La primera s’impartirà als skateparks de Castàlia i Grapa i la segona en el CEIP Isabel Ferrer. L’oferta de les Escoles Esportives es completa amb els següents esports: atletisme, bàsquet, ciclisme, equitació, escacs, futbol sala, handbol, poliesportiu, pilota valenciana, pàdel, voleibol i tenis.

L’objectiu del programa d’Escoles Esportives Municipals és incentivar l’activitat física entre la població en edat escolar i que cap infant es quede sense fer esport per motius econòmics. Així, per a la majoria d’activitats es fa un pagament únic anual de 40,60 euros.

En general, les sessions solen ser dos per setmana variant la seua duració entre 1 hora i 1 hora i quart. A la majoria de centres de primària les escoles municipals s’organitzaran des de les 17.15 per tal de no interferir en les activitats que l’AMPA puga organitzar al pati.

Cal recordar que la participació en l’escola organitzada en un centre educatiu està oberta a alumnes d’altres centres, respectant les edats establides. Els xiquets i xiquetes poden inscriure’s des de primer de primària fins a quart d’E.S.O. Les inscripcions es fan a les oficines del Patronat en horari d’atenció al públic. També es pot descarregar la sol·licitud de la web de l’Ajuntament, emplenar-la i enviar-la al mail del Patronat adjuntant un justificant de pagament.

Amb este programa es vol fomentar l’aprenentatge dels fonaments bàsics de l’esport mantenint l’aspecte lúdic de l’escola esportiva, seguint l’esperit del Dia Europeu de l’Esport a les Escoles. També és una manera de col·laborar amb els clubs esportius de la ciutat, ficant-los en contacte amb futurs esportistes interessats en el vessant competitiu de l’activitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado