domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’ajuntament promet 20 milions d’euros menys d’endeutament al 2016

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que el Pressupost de l’Ajuntament de Castelló per a 2016 contempla un endeutament zero que permetrà situar el deute municipal en 95’9 milions d’euros al desembre de 2016 enfront dels 115 milions de deute ‘heretat’ que va deixar l’anterior equip de govern al juny de 2015.

Tal com ha explicat Marco, «a la fi d’any l’ajuntament tindrà 20 milions menys de deute gràcies a l’amortització de préstecs, a la renegociació d’alguns crèdits que tenien uns interessos molt elevats i a la decisió de no augmentar l’endeutament». «La gestió econòmica del nou Govern Local farà possible que el consistori acabe l’any amb una situació financera molt més sanejada que, en cas de produir-se una situació extraordinària, permetria afrontar qualsevol eventualitat amb les màximes garanties” ha indicat la primera edil.

L’alcaldessa també ha volgut destacar un altre aspecte fonamental del pressupost que ajudarà a rebaixar el deute i és que dels 7,1 milions d’inversions previstos en el pressupost, un total de 6,1 milions es financen amb recursos propis. “Aquesta partida de 6,1 milions d’euros suma més que totes les inversions que va realitzar el govern del PP entre 2008 i 2015 amb recursos propis i a més suposa que l’ajuntament podrà començar a executar aquestes obres en el mes de gener” ha afegit Marco.

Per a finalitzar, Amparo Marco ha afirmat que “el pressupost és el compromís d’un Govern amb la ciutadania, és la plasmació comptable, el negre sobre blanc de la voluntat política d’un equip de govern. Cada xifra del pressupost ha de ser el resultat d’una motivació política, ha de ser la resposta a un problema actual o futur, a una demanda de la ciutadania. Una ciutadania que desitja pagar menys als bancs, tenir millors serveis, sentir-se protegida quan pitjor ho estan passant, que es genere ocupació, viure en una ciutat educadora i cultural i que la gestió política i administrativa siga eficient, eficaç i transparent” ha conclòs l’alcaldessa.

Últimas noticias

Contenido relacionado