sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Català anuncia una “batalla legal” sobre els concerts educatius

Segons Català, el conseller Marzá “ha obert una guerra que perdrà en els tribunals. El lamentable és que pel camí farà mal a moltes persones. Nosaltres donarem la cara per les famílies i per la llibertat sempre”. La també portaveu adjunta del GPP en Les Corts ha afirmat que els nous criteris anunciats per l’Administració Educativa per a la renovació i accés a concerts “no resisteixen una anàlisi de legalitat, ja que la jurisprudència sobre el tema ha establit de forma expressa que els centres privats concertats posseeixen la garantia institucional constitucionalment expressada i legalment reconeguda i l’existència o no de places en l’educació pública no pot condicionar l’existència o no de concert”.

D’altra banda, Catalá ha recordat que la LOMCE va atorgar a la demanda social la protecció d’una llei orgànica de manera que la llibertat d’elecció de les famílies està blindada.

Per a la sotssecretària del PPCV “amb Compromís tornem a l’educació dels anys 80, quan els concerts educatius eren subsidiaris d’una educació pública que va necessitar l’escola concertada per a prestar un servei de qualitat i equitatiu. No obstant això, oblida que l’educació ha canviat molt, les famílies han volgut ser protagonistes de l’educació dels seus fills, els ciutadans han sigut empoderats i volen triar”.

Segons Català “la jurisprudència reconeix expressament que el principi de subsidiarietat que va inspirar l’aparició dels concerts educatius no és aplicable ni al context actual ni a la normativa vigent, que protegeix i empara la xarxa concertada i els drets de les famílies a triar”.

La dirigent popular ha assenyalat que és “incoherent parlar d’innovació, d’autonomia de centres, de projectes pedagògics conformats per una comunitat educativa que inclou a les famílies….i d’un altre costat, donar una portada a la llibertat d’elecció. Hi ha jurisprudència recent del TS sobre l’eliminació de concerts en FP, Marzá sap que perdrà aquesta batalla i li és indiferent fer mal pel camí a moltes persones: famílies, docents i alumnes que desitgen continuar els seus estudis en el centre triat pels seus pares per a estudiar l’educació primària i secundària, on ara no podran cursar batxillerat o FP amb els seus companys”.

Català ha assegurat que el PPCV “estarà amb les famílies i amb els docents”. “Des del PPCV barallarem amb les famílies, no consentirem aquesta reculada, no li permetrem que derroque amb la seua ideologia els somnis de moltes persones”, ha afegit. “Donarem la batalla legal al projecte educatiu de Compromís, que presumeix de progressista però que és retrògrad, antic, classista i retorna les nostres aules als anys 80. Sota l’aparença de progressisme s’amaga el projecte polític més vell del món: el de la imposició i l’intervencionisme”, ha conclòs.

Últimas noticias

Contenido relacionado