sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Català: “Oltra ha abandonat als treballadors de Bunyol, als xiquets, al centre i al municipi”

“És una irresponsabilitat deixar de costat als treballadors i no atendre les seues reivindicacions. Oltra està més ocupada en qüestions frívoles que a atendre als centres de menors”

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les corts  José Català, ha denunciat avui que el Consell “ha abandonat i ha deixat solos als treballadors de Bunyol, als xiquets, al centre i al municipi”.

Català s’ha pronunciat així en Les corts després de conéixer les informacions sobre la dimissió de la directora del centre de menors de Bunyol. La diputada ha assenyalat que Bunyol “ha tingut moltes incidències en els últims mesos”, i ha recordat que el centre “va acollir als menors que venien del centre públic de Monteolivete, a València, després que la vicepresidenta tinguera durant un any un avís que havia de traslladar als menors de forma immediata per una situació molt complicada”.

“El centre de Bunyol va acollir als menors a l’estiu, després d’un any d’inactivitat de la vicepresidenta Oltra, quan encara no estaven acabades les obres d’adequació i millora del centre”, ha assenyalat. “El centre va acollir als menors amb un compromís per part de la vicepresidenta amb l’Ajuntament de Bunyol, que ha incomplit, de reforçar les mesures de seguretat, ja que des del mateix municipi van advertir de les manques de centre, personal i seguretat. No obstant això, la vicepresidenta va fer cas omís d’aquests advertiments del centre i de l’ajuntament i els va traslladar”.

Català ha explicat que el problema “va sorgir quan es va excedir la ràtio del centre aquest estiu, passant a tenir 44 menors, excedint en més del 50% la seua capacitat i límit, la qual cosa va provocar situacions de convivència greus que han portat a una reyerta i una situació d’abusos. Ha intervingut la Fiscalia i la inspecció del centre després de la denúncia d’un sindicat i s’està fent una auditoria externa de la situació”.

“Pensem que la directora i tot el personal s’han trobat solos en tot aquest procés i tot l’ocorregut ha derivat en la dimissió de la directora del centre”, ha manifestat la portaveu adjunta popular.

Català ha assenyalat que “és hora de donar la cara, ja que Bunyol és un centre públic que ha de ser atés com hi ha de”. Sobre aquest tema, ha anunciat que el PPCV presentarà una bateria d’iniciatives en Les corts “perquè comparega Oltra com ella vulga, siga en comissió o en ple”. “És una irresponsabilitat deixar de costat als treballadors i no atendre les seues reivindicacions. Oltra està més ocupada en qüestions frívoles que a atendre als centres de menors i açò ens preocupa moltíssim”, ha conclòs.

Últimas noticias

Contenido relacionado