La Cavalcada de la Mar anuncia les festes de Sant Pere en el Grau de Castelló

La regidora de festes i presidenta del patronat Sara Usó va estar absent en l'esdeveniment.

644
La plataforma demana que es reorganitzen les set marxes per a evitar confrontacions.

Més d’un miler de persones dels diferents ens festers de Castelló de la Plana i del Grau de Castelló es van congregar en el Passeig de Bonavista per a desfilar amb motiu de l’inici de les festes de Sant Pere, patró de la pedania. Mitología, història, costumisme van passar per l’avinguda principal al so de tabal dolçaina i música mora i cristiana. L’acte va tindre com a màxims representants a les reines Rebeca Robles i Gal·la Calvo junt amb els presidents Juan Antonio Tirado i Lucas Bou.

Absència destacada de la regidora de festes

A la bancada d’autoritats es van congregar bona part de la corporació municipal amb motiu d’un dels principals esdeveniments festers de la ciutat. Va resultar destacada l’absència de la regidora de Festes i presidenta del Patronat Sara Usó, segons fonts municipals la regidora no havia justificat la seua absència ni sabien perquè havia faltat a tan important cita. Sí que estaven per contra, els regidors del Grau Vicente Guillamón en la bancada, i Rafa Simó participant com a Jaume I en la Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

Indignació entre les penyes per la presència de carros de Magdalena

Les penyes de El Grau de Castelló han manifestat la seua indignació per la presència dels carros engalanats de les festes de la Magdalena, ja que aquests no tenien cap motiu representatiu ni del Grau ni del món mariner.

Per als festers de la pedania suposava un element alié a les festes de Sant Pere que no feia cap referència a la seua identitat.

A totes les penyes que eixiren en el pregó de El Grau de Castelló els obligaven a eixir vestits de mariners i marineres cosa que amb els carros no va succeir per tot això la gent no entén el motiu de per què han eixit sense cap motiu.