lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cebrián rep l’acta de finalització de les obres de la fase III de la potabilitzadora de la Ribera

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha rebut l’acta de finalització de les obres de la tercera fase de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de La Ribera, que han tingut un pressupost de 17,2 milions d’euros.

Les obres han consistit en la construcció d’una xarxa de canonades de més de 34 km de longitud, que comencen en el terme municipal de Corbera, per mitjà de l’enllaç amb una derivació que es va deixar preparada en les instal·lacions de la fase anterior, i finalitzen en el depòsit del Mareny de Barraquetes, ubicat en el terme municipal de Sueca.

Amb esta fase s’abasteix a les poblacions d’Albalat de la Ribera, Benicull, Polinyà de Xúquer, Riola, Fortaleny i Sueca, incloent-hi és este últim els seus poblats marítims.

D’esta manera, s’amplia l’abastiment des de l’ETAP de la Ribera que en estos moments subministra aigua de qualitat a les poblacions De, Carcaixent, Corbera, Llaurí, Favara i Cullera, corresponents a la fase anterior, i a Algemesí des de març del 2015 per mitjà d’una posada en servici anticipada de l’obra.

Es tracta d’una xarxa de conduccions de fosa dúctil, que comencen amb una canonada arterial de diàmetre 500 mm des de l’enllaç de Corbera fins a la bifurcació en dos ramals de 400 mm de diàmetre, un que discorre en direcció Algemesí i l’altre en direcció Sueca.

El ramal d’Algemesí abasteix per mitjà de les corresponents ramificacions a Benicull, Albalat, Polinyà i al mateix Algemesí, mentre que el ramal de Sueca abasteix a Fortaleny, Riola, a la mateixa Suecament i finalment als seus poblats marítims per mitjà de les connexions del Mareny de Barraquetes i de la Muntanyeta dels Sants.

Entre les obres singulars cal destacar els encreuaments del riu Xúquer a Algemesí, a Albalat i a Riola, els quals s’han dut a terme penjant la canonada dels ponts existents.

Les obres també inclouen set nous depòsits construïts en formigó armat, amb una capacitat conjunta superior a 19.000 metres cúbics.

Les obres es completen amb instal·lacions auxiliars (valvuleria, ventoses, desaigües, cabalímetres, reductores de pressió) ubicades en les corresponents arquetes enregistrables, i que són necessàries per al funcionament correcte de les instal·lacions.

Últimas noticias

Contenido relacionado