23:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Celebració dels 70 anys de la Casa Valenciana a París

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació està preparant diversos actes per a celebrar el 70 aniversari de la Casa Valenciana a París, que es realitzaran a mitjan octubre.

Per commemorar el naixement d’aquest emblemàtic centre, integrant dels Centres Valencians en l’Exterior (Cevex), es realitzaran exposicions sobre vins valencians i festes tradicionals, així com de la història de la pròpia Casa Valenciana a París.

Així mateix, s’impartirà una conferència sobre el poeta Miguel Hernández, coincidint amb el 75 aniversari de la seua mort del poeta. També es realitzaran xerrades sobre llengua i cultura valencianes a càrrec del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Entre els actes commemoratius especials que rebran el suport específic de la Conselleria de Transparència, està previst celebrar una setmana cultural amb diverses activitats a la Casa de València a Madrid.

Les activitats previstes inclouen una sèrie d’exposicions itinerants en els Cevex, inicialment en els quals se situen a Espanya i, posteriorment, als centres de París i Montpeller. Les exposicions ja tancades són ‘El nostre patrimoni immaterial’; ‘Ciència i cultura en la guerra’, desenvolupada per la Universitat de València, i ‘Comunitat Valenciana en l’Exterior’.

El nou consell dels Cevex es va constituir el passat mes de gener amb l’objectiu de reactivar els centres, regularitzar la relació amb la Generalitat i transformar el consell en un òrgan més plural, democràtic i participatiu.

Una altra novetat important per 2017 és l’increment en un 33% de la línia d’ajudes dirigides a les iniciatives que presenten els Cevex, quantia que passarà de 150.000 a 200.000 euros, la qual cosa suposa que podrà obtenir finançament un major nombre de projectes i es podran realitzar més inversions.

En la subvenció de les iniciatives impulsades per aquests centres es valoraran, especialment, aquells projectes destinats a col·lectius més desfavorits, a la infància, joves o a les persones majors, així com a la convivència intergeneracional, a les dones i a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado