Cèsar Sánchez crea una Comissió Tècnica presidida per Carlos Castillo per analitzar la llei de Mancomunitats del Consell

El president del Govern Provincial d'Alacant creu que el govern socialista nacional i autonòmic estan facilitant el lliurament de la Comunitat Valenciana a Catalunya

700
Vilafamés redueix el consum elèctric amb la instal·lació de 56 lluminàries Led.

La posada en marxa d’un decret per mitjà el qual es crearà una Comissió Tècnica per a la Defensa de la Província i l’Autonomia Local encarregat d’avaluar les polítiques del Consell, ha sigut l’anunci del president de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez. El text d’aquesta taula tècnica permet revisar i fer un seguiment de totes les polítiques del govern del Botànic. El suggeriment que ha plantejat Sánchez és la de defendre i salvaguardar els interessos de la institució alacantina, dels municipis, del territori i els ciutadans de la província.

La taula d’aquesta Comissió Tècnica estarà presidida pel diputat d’Economia, Carlos Castillo i el vicepresident serà el diputat del Bon Govern, Adrián Ballester amb la supervisió dels serveis jurídics de la Diputació. Els dubtes de Sánchez sobre la constitucionalitat de la Llei de Mancomunitats i la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos referent al requisit lingüístic, li fa desconfiar d’aquestes lleis i no descarta de portar als tribunals alguns punts de les polítiques autonòmiques.

“Sens dubte, Pedro Sánchez ha lliurat Espanya als separatistes i Ximo Puig segueix fent passos per lliurar la Comunitat Valenciana a Catalunya”, ha manifestat el president provincial, qui ha afegit que “nosaltres anem a defensar una Comunitat a Espanya, a defensar la democràcia, la Constitució i l’Estatut d’Autonomia, perquè no volem que la Comunitat Valenciana siga una Catalunya dues d’aquí a uns anys, i que els problemes institucionals i de convivència que es viuen allí estiguen presents també en la societat valenciana en molt poc temps”.

El president de la Diputació d’Alacant ha puntualitzat que per a les pròximes eleccions municipals del 2019 depén del que vote el ciutadà podria trobar-se amb una Comunitat Valenciana dins d’Espanya o una comarca més dels països catalans. També ha criticat les accions que realitzen Mónica Oltra i Ximo Puig, reflex del qual en el seu moment ja feren Jordi Pujol i José Montilla. “El que està succeint a la Comunitat Valenciana és una rèplica del que s’ha viscut a Catalunya en 30 anys amb la gravetat que aquí, solament han passat tres anys des que governa un nacionalisme que simpatitza amb l’independentisme català i un socialisme, que s’ha tirat en mans dels qui volen separar-nos d’Espanya”, ha manifestat Sánchez.

En la Comissió Tècnica participaran els departaments que té la Diputació com el dels Serveis Jurídics, Atenció a Municipis, Consorci Provincial de Bombers, Servei de Pressupostos i Finançament, Cooperació i Secretària. Una de les qüestions que analitzarà aquesta taula tècnica serà el deute del 2012 que té la Generalitat amb la Diputació en matèria social, de més de 190 milions d’euros. Sánchez vol saber que mesura podria afectar a l’autonomia local i provincial el que para ell, considera uns pressupostos d’un Consell centralista que només mira a València.