Cèsar Sánchez destaca l’abandó de la província en matèria d’inversions per part del Consell de la Generalitat

El president de la Diputació d'Alacant li va semblar molt trista la detenció de l'expresident de la Comunitat Valenciana, Eduardo Zaplana

738

El president de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez, es va reunir ahir al migdia amb representants de la Unió Empresarial de la Província (UEPAL) per a abordar diferents assumptes d’interés per a aquest col·lectiu que aglutina associacions, empreses i treballadors de la província. Al final de la trobada, Sánchez ha destacat que és molt positiu que el sector empresarial d’Alacant s’organitze per a la defensa dels interessos del territori i ha oferit tot el suport de la institució als projectes plantejats des de la plataforma. “S’està treballant en un pla d’activitats que en els pròxims mesos es posarà damunt de la taula, ja hi ha una línia de crèdit per part de la Diputació Provincial d’Alacant, un compromís per tant econòmic per a poder col·laborar amb UEPAL i en les pròximes es presentarà aqueix programa d’activitats que serà intens”, ha explicat Sánchez. D’altra banda, el president de UEPAL, Miguel Baena, ha ressaltat la predisposició del responsable provincial per a impulsar les seues propostes i ha agraït la línia de col·laboració establida. Baena va destacar la importància d’un col·lectiu creat recentment i que està format per unes trenta associacions, cinquanta mil empreses i cent vint mil treballadors. Hores abans de la reunió amb el president de la Diputació d’Alacant, ja havien tingut una altra amb l’alcalde alacantí Luis Barcala, per a presentar-se com a organisme empresarial, també tenen previst ben aviat reunir-se amb autoritats del govern de la Comunitat Valenciana.

César Sánchez Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

Una de les qüestions que se li ha preguntat al president de la Diputació ha sigut per la reunió que va tenir lloc el dia anterior a Madrid amb l’alcalde d’Alacant i el Ministeri de Foment, al que Cèsar Sánchez ho ha considerat molt positiva, ja que, van estar repassant algunes de les inversions que des de Foment està realitzant en la província. Les inversions en la Vega Baixa amb el Corredor Mediterrani perquè aquesta zona siga més competitiva, va ser un altre dels temes que va tractar en la reunió de Madrid. Sánchez va recalcar l’abandó i les poques inversions que el Govern de la Generalitat Valenciana de Ximo Puig i Mónica Oltra realitza en la província, amb un grau d’execució nul, per açò, demana una reunió de treball amb el Consell per a saber el que està fent a escala provincial.
Ahir havia de celebrar-se el ple mensual de la Diputació que s’ha ajornat al 6 de juny, postergar el plenari ha causat malestar en les files de Compromís que esperaven que s’aprovara els 24 milions en inversions sostenibles i exigien la dimissió de Sánchez al que el president va respondre que Compromís havia perdut el seu respecte i la serietat en aquesta formació, “jo crec que és una caricatura de la política”, va ressaltar Sánchez. “Personalment no em prenc de debò les estupideses que fa Compromis en aquesta província. Compromis el que ha fet és posar un recurs i bloquejar les inversions per valor de 31 milions d’euros en la província d’Alacant en aquest moment i a més ha posat un recurs sobre la base d’un argument que està utilitzant el seu propi partit en la Diputació de València” va especificar Sánchez mostrant el seu desànim davant tanta pancarta i tanta samarreta. La detenció d’Eduardo Zaplana per al president de la Diputació li va semblar trista i va desitjar que la justícia resolga l’assumpte.