sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ciutadans exigix al tripartit que cesse la ‘Guerra de les Places’

Narciso Estellés: "Els socis de govern han airejat les seues disputes de poder, anteposant els seus interessos a les necessitats i el benestar dels ciutadans, i això és intolerable".

El grup municipal Ciutadans demanarà explicacions en la comissió de Desenrotllament Urbà, Vivenda i Mobilitat que se celebrarà el pròxim 13 de novembre sobre la situació en què es troba la ‘ guerra de les places’, en la que l’equip de govern s’està veient embolicat estes setmanes, especialment els regidors Grezzi de Compromís i Sàrria del PSPV, responsables de mobilitat i urbanisme respectivament.

El regidor de Ciutadans (Cs) Narciso Estellés ha declarat que “estos dies els socis de govern han airejat les seues disputes internes de poder, anteposant els seus interessos propis a les necessitats i el benestar dels ciutadans, i això és intolerable”. “Grezzi i Sàrria haurien d’haver portat davall el braç un un màxim consens polític, tècnic i sobretot econòmic i social sobre el futur de la plaça, abans d’obrir la caixa dels trons”, ha afegit.

El regidor de Cs ha criticat la “obstinació de Grezzi per continuar per la polèmica, en compte d’intentar buscar primer un consens mínim a amb els seus socis de govern” i ha recordat “la intenció del regidor de Mobilitat Sostenible per portar a la taula de la mobilitat la seua proposta de peatonalizar part de la plaça a partir d’abril de l’any que ve”.

Estellés ha recordat que “el concepte de l’urbanisme va més enllà els macetazos de Grezzi. Es tracta de tindre un projecte de ciutat que integre a les quatre grans places del centre (Bruges, Sant Agustí, Reina i Ajuntament) , i adoptar els terminis que siguen necessaris, encara que superen la legislatura, perquè les solucions urbanístiques siguen efectives i duradores”.

Per a finalitzar, Estellés ha dit que este tema “se li està anant del tot de les mans al tripartit, ja que en la convocatòria dels pressupostos participatius de 2018, hi ha una proposta Ciutadana activa que es titula “peatonalizar la plaça de l’Ajuntament per sempre”, que compta amb 1.095 suports”. Estellés s’ha preguntat “com encaixaran esta proposta ciutadana, amb la peatonalización de Grezzi i amb el projecte de Sàrria”.

Últimas noticias

Contenido relacionado