martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Adverteixen del risc de col·lapse en les oficines del SEPE per l’acumulació d’expedients

CSIF avisa que la cita prèvia ja tarda uns 25 dies i reclama un pla de xoc urgent.

El sindicat CSIF adverteix del risc de col·lapse de les oficines del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) a causa de l’acumulació d’expedients.

La central sindical explica que als tràmits ordinaris s’afigen els propis dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTOs) més els vinculats amb l’increment de l’atur en els últims mesos. Els realitza una plantilla que ha perdut 55 efectius a la província de València. CSIF reclama un urgent pla de xoc.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que si abans de la pandèmia la cita prèvia es donava habitualment d’un dia per a un altre o, com a molt, en la mateixa setmana de sol·licitar-la, en l’actualitat tarda uns 25 dies. Aqueix retard s’estén a la tramitació dels expedients, a causa del volum existent. El sindicat avisa que això suposa, alhora, un retard en el pagament de les prestacions, que podria arribar a allargar-se fins a tres mesos de seguir esta dinàmica.

CSIF recalca que amb la pandèmia i els ERTOs, la càrrega de treball s’ha multiplicat per cinc. A aqueixa situació se suma l’increment de la desocupació, la qual cosa redunda en un augment d’expedients a tramitar perquè les persones afectades reben les prestacions que els corresponen. A més, s’uneix les fallades en la plataforma informàtica contractada per a la tramitació d’ERTOs que dilata l’elaboració dels expedients.

La central sindical recalca que aqueixa sobrecàrrega de treball es produeix en un context en el qual la plantilla de funcionaris del SEPE a la província de València ha disminuït al voltant d’un 12%. En concret, ha passat de 430 empleats públics en les seues oficines en 2015 a 375 en este any 2020.

El sindicat adverteix del col·lapse que pot produir-se en les oficines del Servei Públic d’Ocupació Estatal a causa de la sobrecàrrega per als treballadors, que repercuteix en la qualitat de l’atenció i dilata les cites prèvies i, per tant, l’aprovació de les prestacions. En estes circumstàncies la central sindical reclama un pla de xoc urgent, que reculla mesures com la realització d’hores extres voluntàries i incentivades adequadament per a poder agilitar les tramitacions.

Últimas noticias

Contenido relacionado