09:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Colomer ressalta el treball de Turisme “per impulsar el disseny del model de platges del futur de la CV”

  • L’Agència Valenciana del Turisme treballa per analitzar i dissenyar els serveis i eines tecnològiques amb les quals hauria d’explicar una platja intel·ligent.
  • Aquest estudi permetrà traçar un full de ruta que permeta a la Comunitat ser la primera destinació amb platges intel·ligents.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer ha destacat el treball que realitza l’Agència Valenciana del Turisme, a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·*tur) “per avançar-se al disseny del model de les platges del futur”.

Així s’ha pronunciat Francesc Colomer durant la presentació del model de Platges Intel·ligents de la Comunitat Valenciana que s’ha celebrat en Invat.tur, en el marc dels projectes estratègics de l’Oficina de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTICV).

El responsable de Turisme ha ressaltat que “l’estratègia de les platges intel·ligents ha de ser un element diferencial de totes les platges de la Comunitat Valenciana” i ha recordat que “les platges de la Comunitat Valenciana compten amb molts indicadors que demostren la qualitat de les nostres platges com Qualitur, Sicted o les banderes blaves, però ara hem de fer un pas més cap a l’estructuració de platges intel·ligents”.

En aquesta línia, Colomer ha explicat que les platges intel·ligents “seran aquelles capaces de prestar millors serveis i sintonitzar amb la demanda”, al mateix temps que ha apostat per “treballar perquè les platges siguen més inclusives, més integradores, accessibles, sostenibles i presten serveis més avançats a l’usuari”.

Durant la presentació, Francesc Colomer ha ressaltat que “es tracta del primer model Smart Beach a Espanya”, al mateix temps que ha explicat que aquest estudi “compta amb un espai web i continguts divulgatius a més de desenvolupament de projectes pilot amb la col·laboració d’universitats com la UPV i de centres de recerca com Dinapsis”.

Així mateix, ha assenyalat que aquest estudi “pretén analitzar i dissenyar els serveis i eines tecnològiques amb les quals hauria d’explicar una platja per aproximar-se a un model de planificació i gestió intel·ligent”.

Colomer ha assenyalat que els resultats d’aquest estudi “permetran conéixer quines eines tecnològiques s’han d’implantar per millorar la gestió de les platges i convertir-les en espais més sostenibles, assegurances, accessibles i adaptats als hàbits actuals i futurs de la demanda”.

En aquest sentit, ha afegit que “la intenció és traçar un full de ruta que permeta a la Comunitat ser la primera destinació amb platges intel·ligents, a través del desenvolupament d’accions pilot coordinades pel Invat·*tur”.

El responsable de la política turística de la Generalitat ha assenyalat que “l’objectiu és que les platges de la Comunitat Valenciana siguen un espai inoblidable sintonitzat amb la innovació” i ha afegit que “estendrem aquest model de la mà de totes les destinacions turístiques intel·ligents per tota la Comunitat”.

Finalment, el titular de Turisme ha posat l’accent que “el futur de les platges turístiques intel·ligents implicarà proveir de molts terminals de captació de dades sobre l’accessibilitat, la qualitat de les aigües, la mobilitat, l’estat de les infraestructures per, a partir d’aquí processar aquesta informació per transformar-la en informació valuosa per a la presa de decisions per millorar l’experiència turística”.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado