lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Comencen les jornades de conscienciació per a joves sobre alcohol i drogues al volant a Sagunt

El departament de Seguretat viària de l’Ajuntament de Sagunt ja ha començat les jornades de conscienciació sobre alcohol i drogues al volant. En el matí de hui divendres, l’IES Jaume I ha rebut la visita de Policia Local juntament amb una víctima d’accident de trànsit.

L’activitat ha començat amb la ponència de l’agent Miguel Puga, fent una breu introducció sobre els perills que suposa el nero fet de conduir, a causa de l’elevat pes d’un cotxe, per exemple. Respecte al consum d’alcohol al volant, Puga ha oferit alternatives als joves assistents com “agafar un taxi, cridar a un familiar, anar alternant-se entre els amics o sol·licitar l’opció que ofereixen algunes assegurances d’un conductor que et porta a casa amb el teu cotxe poden evitar situacions de perill”.

La segona a intervenir va ser María Martínez, una jove que vol compartir la seua experiència amb un accident de trànsit com a mesura preventiva. María tenia 17 anys quan en creuar per un pas de vianants un conductor embriac la va atropellar. “El següent que recorde després del colp és volar per l’aire a l’altura de les balconades de les finques i al segon següent el meu cos va donar un colp sec contra el sòl”, és així com María relata la seua vivència, assegurant que en aqueix moment “no sentia dolor, però en l’hospital no sentia gens de cintura cap avall, sentia com si m’hagueren trencat tots els músculs i els ossos”. Un testimoniatge d’una jove que va perdre part de la seua joventut i amb seqüeles que, hui en dia, segueixen afectant-lo en l’àmbit laboral i social.

L’Intendent principal de la Policia Local, Juan Ramón Arnal, ha ressaltat les conseqüències dels accidents. “Les conseqüències materials, allò que podem pagar amb diners si us posen una multa per exemple, o un cap de setmana sense eixir per la brega que us tiren a casa, si el vehicle es trenca, fins i tot pena de presó també. Els danys personals, que són lesions, ferides, depèn del tipus de lesió, hi ha algunes que són irrecuperables i unes altres que sí. Els danys psicològics, que poden durar-te tota la vida. A més d’estes, estan els danys col·laterals com el no poder trobar treball, el rebuig, etc. Tot açò és evitable: si vas a prendre alcohol, no es pot conduir”.

Miguel Puga afirma que “en el moment en el qual tu prens una gota d’alcohol, ja estàs augmentant el risc d’accident. En una prova donarà resultat negatiu, però potser aqueix accident es podria haver evitat si hagueres estat amb el cent per cent de les teues capacitats actives”. Arnal, a manera de curiositat, assegura que hi ha “llegendes urbanes per a baixar el grau d’alcohol si mastegues un xiclet, però l’alcohol que està en la sang, i no en l’aire, només s’expulsa mitjançant l’oxidació o l’orina. I el cos és capaç d’eliminar 8 grams per hora, o siga que si t’has pres una copa de vi, tardaràs hora i mitja a eliminar-la del teu cos. La qüestió principal és que hi ha danys que són evitables”.

La direcció general de trànsit, amb la finalitat de conscienciar a estos joves, ha oferit a la Policia Local unes ulleres amb la lent modificada, amb les quals a través d’elles es veu una realitat distorsionada equivalent al consum excessiu d’alcohol. Alguns alumnes voluntaris han realitzat un circuit improvisat amb cons i se sorprenien de la dificultat i el perill que suposa conduir en aqueix estat simulat d’embriaguesa.

Segons informa Puga, els últims 4 accidents amb víctimes mortals que hi ha hagut en el municipi han sigut un cas de ciclista i els altres tres motociclistes. Un va ser en el vial Internuclis, un altre jove en l’avinguda Juan de Ribera i una persona major a l’inici de l’avinguda Churruca. Tots van ser amb colps contra vehicles a escassa velocitat i encara així van resultar mortals per l’impacte que ho va absorbir tot el cos.

Últimas noticias

Contenido relacionado