jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Comissió d’Estudis Fallers de Torrent desvetlla els llibrets nominats al millor contingut infantil

La Comissió d’Estudis Fallers de Torrent (COMFET) ha fet públic el veredicte del jurat dels nominats al millor contingut infantil en un llibret de falla, patrocinat per la Delegació de Cultura de l’Ajuntament de Torrent. Este premi té com a intenció valorar la qualitat de contingut, disseny i impacte didàctic en el públic al qual va dirigit: els xiquets i xiquetes, fallers o no, i s’emmarca en la convocatòria de la Federació Lletres Falleres per a fomentar la difusió dels llibrets de la Comunitat Valenciana. Narrativa infantil i juvenil sobre les emocions o la por, la cuina o l’antic Egipte són alguns dels temes que arrepleguen.

El jurat ha estat format per tres xiquets de diferents edats i comissions falleres que no participen en el concurs, José Royo (cronista oficial de Torrent i professor de secundària), Ramón Estellés (premi Soler i Godes i professor de valencià) i Alberto Silla (dissenyador gràfic). Cada un ha valorat un apartat, segons les bases i el pes específic de cada part, i després s’ha fet el còmput general que ha donat els nominats següents: falla Plaça Forn (Alzira), Avinguda (Torrent), La Marina (Sagunt), Abú Massaifa (Xàtiva) i Sant Vicent Amparo Iturbi (València).
En total hi han participat 24 falles de punta a punta de la Comunitat, de poblacions com: Alzira, Cullera, Gandia, Oliva, Paterna, Sagunt, Tavernes de la Valldigna, Valencia, Xàtiva i Torrent.

El regidor de l’àrea de Cultura, Alfred Costa, amb els membres de la COMFET, Boro Ciscar i Aitor Sánchez, han agraït la participació de totes les falles i han animat a apostar per la cultura dels infantils. El premi al millor contingut dedicat als infants es farà públic en la gala de Lletres Falleres i està dotat amb 400 euros.

Últimas noticias

Contenido relacionado