Compromís proposa impulsar una Estratègia Valenciana de Desenvolupament Rural Sostenible amb l’objectiu de revertir el despoblament i millorar la qualitat de vida

Mónica Oltra: "potenciarem les polítiques de gènere adaptades a les comunitats rurals per evitar l'èxode rural de les dones que s'està produint de manera massiva"

616

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, i la candidata i els candidats a Les Corts per Alacant Aitana Mas, Rafa Climent i Josep Nadal han participat este matí en un acte a Alcosser de Planes amb col·lectius de l’Alcoià i el Comtat per a tractar les propostes de la coalició per al desenvolupament del món rural.

Oltra ha explicat que “no pot haver cohesió social si no hi ha cohesió territorial a la nostra Comunitat. Els valencians i també les valencianes que viuen al món rural tenen els mateixos drets que aquells i aquelles que ho fan a les zones urbanes. Però eixos drets s’han de garantir perquè siguen efectius. Per això hem treballat en solucions flexibles perquè la vida a l’entorn rural siga viable econòmicament, digna i amb igualtat d’oportunitats”.

En eixe sentit ha destacat la recuperació de les ajudes per a la primera instal·lació dels joves agricultors i agricultores menors de 40 anys, que el Partit Popular en 2013 va eliminar i no va tornar a convocar. “D’esta manera hem aconseguit augmentar progressivament la incorporació de persones joves a l’agricultura en els àmbits rurals”.

“I en aquesta mateixa línia impulsarem una Estratègia Valenciana de Desenvolupament Rural Sostenible amb l’objectiu de revertir el despoblament i millorar la qualitat de vida de les persones que viuen en les zones rurals per a incentivar les activitats econòmiques i millorar les dotacions de serveis públics”.

Oltra també ha destacat que la Llei de Serveis Públics Garantits que volem posar en marxa la legislatura que ve ha de preveure la creació d’una Agència Rural Valenciana per a coordinar les actuacions i polítiques als territoris rurals de les diferents administracions, que actualitze i potencie les accions previstes als municipis en risc de despoblament.

La candidata a la Presidència ha volgut destacar també la importància del paper de les dones en el món rural, precisament en una població, Alcosser de Planes, on Compromís ha presentat una llista per a les pròximes eleccions municipals encapçalada per dones.

“Cal afegir la mirada de gènere a totes les polítiques i també a les de cohesió territorial. Per això potenciarem les polítiques de gènere adaptades a les comunitats rurals que han de ser ben presents al disseny de qualsevol actuació, per tal que les dones tinguen igualtat d’oportunitats en aquest àmbit i tancar l’escletxa social entre dones i homes, evitant l’èxode rural de les dones que s’està produint de manera massiva”, ha conclòs Oltra.