domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Compromís requereix a Sanitat a que agilitze l’informe pendent sobre el provincial per a desbloquejar les obres

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Alvaro, ha presentat una bateria de preguntes en les Corts per saber en quina situació es troba tota la tramitació pendent per concedir la llicència d’obres de l’Hospital Provincial. Álvaro, que al novembre va mantenir una reunió amb la nova direcció del Provincial així com amb representants sindicals i va visitar l’estat de les obres del soterrani, considera que “des de les administracions implicades, però especialment des de la Conselleria de Sanitat s’han d’activar els mecanismes necessaris per desbloquejar les obres i per posar en marxa, entre altres equipaments, la cambra hiperbàrica instal·lada al soterrani de l’edifici”.
Àlvaro ha lamentat que el PP s’esperara a març -pocs mesos abans d’eleccions- per  sol·licitar el permís per a l’ampliació del soterrani, les façanes i les cobertes de l’edifici annex i que a més, aprofitara el retard per realitzar un anunci electoral en mig d’eleccions sobre l’inici de les obres, que a més d’incomplir, es va retirar per ordre de la Junta Electoral. “El PP va dilatar els temps per motius que es desconeixen i va tractar de fer un ús electoral d’una instal·lació mèdica, circumstància que des de Compromís considerem més que reprotxable”. No obstant això, ha afegit, “ara ha arribat el moment d’esmenar les deficiències heretades, de posar-se mans a l’obra i d’agilitar els temps per obtenir tots els permisos i desbloquejar les obres”.

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] La síndica adjunta de Compromís a les Corts presenta una bateria de preguntes sobre els tràmits pendents del Provincial i insta que s’agilitzen.   [/pullquote]

Per això, Àlvaro considera que “s’ha de solucionar el retard provocat pel PP, que no va saber afrontar les deficiències administratives i tècniques que retarden les obres, i s’han d’activar tots els mecanismes perquè el Provincial pugui reactivar les obres, posar en funcionament la cambra hiperbàrica i activar els búnquers per a l’equip de diagnòstic PET-TAC”.

càmbrahiperbàricaAmb aquest objectiu, per conèixer al detall la situació i col·laborar en el possible en la solució dels problemes, des de Compromís s’han formalitzat una bateria de preguntes en les que es requereix a la Conselleria que detall la situació de tots els informes i permisos pendents . Àlvaro ha requerit a la Conselleria que detall en quina situació es troben les llicències pendents i quines són les deficiències a esmenar per continuar la tramitació. A més, ha sol·licitat a la Conselleria que informi de la situació de l’informe que ha d’elaborar la pròpia Conselleria al respecte i que agilitzi en la mesura possible la seva redacció. “Des de Compromís considerem que cal reformular l’estructura del provincial per millorar l’atenció sanitària pública a les comarques de Castelló, i per a això és prioritari desbloquejar les actuacions que es van paralitzar durant l’etapa en la qual el PP va prioritzar l’externalització de serveis i apostar per la sanitat privada”.

Últimas noticias

Contenido relacionado