martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Comunitat Valenciana, entre les regions “crítiques” per l’Agència Europea del Medi Ambient

Les regions d’Europa s’enfronten a la pujada del nivell del mar i un clima més extrem, com les ones de calor més freqüents i més intenses, inundacions, sequeres i tempestes a causa del canvi climàtic, segons un informe de l’Agència Europea de Medi ambient publicat avui. L’informe avalua les últimes tendències i projeccions sobre el canvi climàtic i els seus impactes en tota Europa i troba que millor i més flexible adaptació estratègies, polítiques i mesures seran crucials per a disminuir aquests impactes.

[perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]“El canvi climàtic continuarà durant moltes dècades per venir. L’escala del futur canvi climàtic i el seu impacte dependrà de l’eficàcia de l’aplicació dels nostres acords globals per a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, sinó també assegurar que tenim les estratègies i polítiques d’adaptació adequades en el lloc per a reduir els riscos dels extrems climàtics actuals i projectades.”

Hans Bruyninckx, directora executiva d’AEMA[/perfectpullquote]

Totes les regions europees són vulnerables al canvi climàtic, però algunes regions experimentaran els impactes més negatius que uns altres.

Les zones costaneres i planes d’inundació en zones de l’oest d’Europa també són vistos com a punts d’accés, ja que s’enfronten a un major risc d’inundacions per l’augment del nivell del mar i un possible augment en les marees de tempesta. El canvi climàtic també està donant lloc a canvis importants en els ecosistemes marins com a resultat de l’acidificació dels oceans, l’escalfament i l’expansió de les zones mortes sense oxigen.

Els ecosistemes, la salut humana i l’economia

Ecosistemes i àrees protegides de tota Europa estan sota pressió pel canvi climàtic i altres factors, com el canvi d’ús del sòl. L’informe posa en relleu que els impactes del canvi climàtic són una amenaça per a la biodiversitat en la terra i en els mars. Moltes espècies d’animals i plantes estan experimentant canvis en els seus cicles de vida i estan migrant cap al nord i cap a majors altituds, mentre que diverses espècies invasores s’han establit o han ampliat la seua gamma. Les espècies marines, incloses les poblacions de peixos d’importància comercial, també estan migrant cap al nord. Aquests canvis afecten diversos serveis dels ecosistemes i sectors econòmics com l’agricultura, la silvicultura i la pesca.

Els principals efectes en la salut del canvi climàtic estan vinculats als fenòmens meteorològics extrems, els canvis en la distribució de les malalties sensibles al clima i els canvis en les condicions ambientals i socials. Inundacions fluvials i costaneres ha afectat milions de persones a Europa en l’última dècada. Els efectes sobre la salut inclouen lesions, infeccions, exposició a perills químics i conseqüències per a la salut mental. Les ones de calor s’han tornat més freqüents i intensos, la qual cosa porta a desenes de milers de morts prematures a Europa. Es preveu que aquesta tendència d’augmentar i intensificar, si no es prenen mesures d’adaptació adequades. La propagació de les espècies de paparres, el mosquit tigre asiàtic i altres portadors de la malaltia augmenta el risc de la malaltia de Lyme, l’encefalitis transmesa per paparres, febre del Nil Occidental, el dengue, el chikungunya i la leishmaniasis.

Els costos econòmics del canvi climàtic poden ser molt alts. Esdeveniments extrems relacionats amb el clima en els països membres de la AEMA representen més de 400 mil milions d’euros de pèrdues econòmiques des de 1980. Les estimacions disponibles dels costos futurs de canvi climàtic a Europa consideren només alguns sectors i mostren una considerable incertesa. Encara així, els costos dels danys projectats del canvi climàtic són més alts en la regió mediterrània. Europa també es veu afectada pels efectes del canvi climàtic que ocorren fora d’Europa a través d’efectes comercials, la infraestructura, els riscos geopolítics i de seguretat, i la migració.

Millorar l’adaptació i el coneixement

Integració de l’adaptació al canvi climàtic en altres polítiques està progressant, però es pot millorar més. Altres mesures addicionals possibles inclouen la millora de la coherència de polítiques en diferents àmbits polítics i nivells de govern (UE, transnacional, nacional i subnacional), més flexibles mètodes de gestió adaptativa, i la combinació de solucions tecnològiques, els enfocaments basats ​​en els ecosistemes i les mesures “blanes”.

El desenvolupament i ús dels serveis climàtics i adaptació estan augmentant a Europa. Un millor coneixement seria útil en diverses àrees, per exemple, en els estudis d’amenaces a diverses escales i en seguiment, informació i avaluació de les mesures d’adaptació, els seus costos i beneficis i sinergies i intercanvis amb altres polítiques.

Fons

L’informe és una avaluació basada en indicadors del passat i el canvi climàtic projectat i els seus impactes sobre els ecosistemes i la societat. També examina la vulnerabilitat de la societat a aqueixos efectes i en el desenvolupament de polítiques d’adaptació i la base de coneixements subjacent.

L’informe va ser desenvolupat per la AEMA en col·laboració amb el Centre Comú de Recerca de la Comissió Europea, el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties, l’Oficina Regional de l’Organització Mundial de la Salut per a Europa i tres centres europeus de Tema (ETC-CCA, ETC-BD, ETC-ICM). Aquesta és la quarta ‘El canvi climàtic, els impactes i la vulnerabilitat a Europa’ informe, que es publica cada quatre anys. Aquesta edició té com a objectiu recolzar el procés d’aplicació i revisió de l’estratègia d’adaptació de la UE 2013, que està previst per al 2018, i el desenvolupament d’estratègies i plans nacionals i internacionals d’adaptació.

Últimas noticias

Contenido relacionado