jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Coneix quan no es podrà aparcar en el carril bus de València a la nit

L’Ajuntament de València ha acordat aquest matí que a partir del 15 de maig de 2017 no es podrà estacionar a les nits en els carrils bus per on passen línies nocturnes de l’EMT i altres situats en les principals zones d’oci.

L’alcalde Joan Ribó és el que ha donat la data després de la Junta de Govern d’aquest matí. Es reforçaran les dues línies nocturnes de l’EMT: l’N-1 i N-6. Mentre que queda en estudi i a l’espera de comptar amb pressupost per a ampliar l’increment de freqüència de pas a altres dues línies. En tot cas, aquests reforços es faran només els caps de setmana.
Ribó ha donat per tancat l’acord amb diversos aparcaments públics perquè rebaixen les seues tarifes a la nit. Els hostalers seran els més perjudicats per aquesta mesura, atés que resta estacionament als seus clients. La Federació de Veïns també es va oposar, almenys fins a conéixer i provar el reforç de línies de l’EMT.
Malgrat aquesta oposició, la data del dia 15 és inajornable, ha comentat l’alcalde. En la Junta de Govern del pròxim divendres s’aprovarà també iniciar la modificació de l’ordenança de circulació. Tindrà una participació substancial la Policia Local, la qual cosa ha sigut destacat per la portaveu socialista Sandra Gómez com una de les raons que s’haja aconseguit l’acord.

El portaveu de València en Comú, Jordi Peris, ha dit que l’acord d’avui ”era un debat intens entre els socis de govern” i que ”es compleixen les exigències plantejades”, en referència al rebuig del PSPV i aquesta formació al fet que el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, adoptara la prohibició de manera unilateral sense acord en el tripartit.

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, respon amb aquesta mesura a les pressions i peticions de taxistes i conductors d’EMT, que havien demanat en diverses ocasions una mesura que consideraven clau per a millorar la mobilitat nocturna. En la pràctica, la decisió de l’edil de Compromís suposarà que no es podrà aparcar en el carril bus en horari nocturn en vies tan importants com a Corts Valencianes, Prevalgut Reig, Peset Aleixandre, Blasco Ibáñez, les grans vies, Pérez Galdós, Blanquerías, Conde Trénor, Pío XII, Campanar o Gaspar Aguilar, entre centenars d’altres carrers per tota la ciutat.

Últimas noticias

Contenido relacionado