02:02 - sábado, 24 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Sánchez convocarà una Conferència de Presidents Autonòmics en el Senat

Ja ha contactat amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, i amb el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

El cap de l’Executiu en funcions, Pedro Sánchez, convocarà una Conferència de Presidents autonòmics en el Senat per a “rebaixar tensions territorials”, segons han informat fonts del Palau de la Moncloa. L’objectiu és que se celebre tots els anys i ho comunicarà formalment en el debat d’investidura.

L’anunci de la conferència de presidents es produeix coincidint amb la ronda de contactes que Sánchez ha iniciat hui dimarts amb els presidents autonòmics per a parlar de la investidura. Ja ha contactat amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, i amb el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

En concret, fonts de l’Executiu han informat que Sánchez comunicarà formalment la celebració d’aquesta Conferència de Presidents, que tindrà lloc tots els anys, quan se celebre el debat d’investidura.

Eixa conferència anual serà un dels eixos principals d’una legislatura que ha de ser, d’una banda, “la legislatura del diàleg” i, per un altre, la de “la reducció de la tensió territorial”, segons ha indicat les mateixes fonts.

L’ÚLTIMA VA SER AL GENER DEL 2017

De fet, est està sent hui el missatge principal del president Sánchez en les seues converses amb els presidents autonòmics. Els altres dos eixos d’aquesta política de normalització territorial seran les reunions bilaterals que tindran lloc amb cadascun d’ells després de la investidura i el compromís de renovar el finançament autonòmic, segons l’Executiu.

L’última Conferència de Presidents autonòmics la va convocar Mariano Rajoy al gener del 2017 i va tractar, entre altres assumptes, les polítiques d’ocupació, el repte demogràfic, la violència de gènere, l’educació o l’Estat del Benestar.

Últimas noticias

Contenido relacionado