lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

“Enguany cuinen elles” és el lema de la cinquena edició del congrés “Cocina Castelló”

El Congrés Gastronomia i Vi "Cocina Castelló" es celebra de l'11 al 13 de febrer i gira al voltant de la figura de les dones dins del món de l'alta cuina

Este matí, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, junt a la Delegada de Turisme de l’Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, i al Secretari General del PSPV a Castelló, Francesc Colomer, han inaugurat al Centre de Turisme del Grau la cinquena edició del Congrés de Gastronomia i Vi “Cocina Castelló”.

Esta edició, amb el lema “enguany cuinen elles”, girarà al voltant de la figura de les dones en la gastronomia, ja que com ha afirmat Amparo Marco “cada dia de cada any cuinen elles, però no les veiem”. Francesc Colomer ha volgut destacar que este any el congrés és més important si cap perquè a banda de parlar de gastronomia es parla d’igualtat i dignitat. Aquesta elecció, com ha explicat Patricia Puerta es deu a la necessitat de “reconèixer el treball de totes les xefs amb les que compta la nostra gastronomia a nivell estatal i local i valorar l’esforç que els costa com a dones estar al lloc que estan”.

La programació, dividida entre els tres dies que durarà el congrés (de l’11 al 13 de febrer), estarà composta per 12 ponències femenines. Estes ponents, reconegudes dins del món de l’alta cuina, són entre altres Fina Puigdevalls i Montse Abellà amb dues estrelles Michelin i Lucía Freitas i Carolina Sánchez amb una estrella Michelin.

El Congrés de Gastronomia i Vi, emmarcat dins de les activitats promocionals de la marca “Castelló Gastronòmic”, és una clara aposta per diversificar l’economia i convertir la provincia de Castelló en un producte turístic: “Cada vegada és més evident el paper que juga la gastronomia en la elecció de les destinacions turístiques, per tant és deure de les destinacions proporcionar experiències gastonòmiques úniques i inoblidables basades en la cultura i el moviment gastronòmic local” ha explicat la Delegada de Turisme.

Últimas noticias

Contenido relacionado