martes, 28 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Congrés Magdalener aposta per mantenir la distribució tradicional del Pregó

La imatge de la gaiata dins del cartell de festes serà obligatòria

El matí ha començat amb la ponència ‘’Les Festes com a element integrador de la imatge de la ciutat, projecció exterior’, que ha encapçalat la professora de la Universitat Jaume I Estela Bernad . Amb una taula que també estava composta per personalitats importants com Juanvi Bellido, President de la Junta de Festes, o Sara Usó, regidora de Festes, l’organització del IV Congrés Magdalener ha presentat dotze articles relacionats amb la necessitat de convertir la Gaiata en el símbol principal a l’hora d’exposar les nostres festes a l’exterior. Uns articles que han rebut un total de 5 esmenes A més a més, també s’instava al Consell Rector del Patronat Municipal de Festes a realitzar un estudi de la imatge de les festes fundacionals com a eix important a l’hora de representar la ‘’marca Castelló’.
De la mateixa manera, les comunicacions a partir de les quals s’ha realitzat aquesta ponència defenien la necessitat de portar a terme un pla estratègic per fer la Magdalena més atractiva de cara al turisme i, al mateix temps, més reconeguda quan es projecte a escala exterior.
De les esmenes rebudes per part dels congressistes, 4 de les 5 han sigut votades a favor. Aquests canvis afectaran la ponència en terminis tan importants com la proposta de creació d’un museu de la festa, la realització d’un pla estratègic d’imatge i comunicació per part del patronat en un any o la presència de la figura de la gaiata com a obligatori dins de la normativa a l’hora de presentar el cartell de la Magdalena.
Per altra banda, a la sessió de la vesprada titulada ‘’Actes, programació, espais urbans i participació ciutadana’, el Congrés Magdalener ha rebut un total de 20 esmenes. En aquesta ponència, s’han presentat articles que fan referència a temes com l’organització del pregó, la programació d’actes en Magdalena, la importància de les colles dins de la festa o la distribució dels espais urbans per a les gaiates, carpes i escenaris.
Amb una gran afluència de gent, els congressistes presents, i els que han delegat el seu vot han optat per acceptar un total de 9 de les 20 esmenes que en principi estaven proposades.
D’aquestes vint esmenes presentades 8 han sigut retirades durant la pròpia conferència, ja que els presentadors de la proposta han cregut convenient eliminar-les. Això s’ha donat per la similitud existent entre elles. Molt destacat, ha sigut el cas de les esmenes proposades contra l’article 19, que proposava un pregó diferent, on el pregoner i la representació local anirien en primer lloc, deixant la part històrica per l’últim lloc. L’article ha sigut eliminat en favor de l’esmena 11 amb un total de 216 vots, apostant d’aquest mode per la distribució tradicional, però animant als organitzadors a treballar per un pregó més àgil.

Últimas noticias

Contenido relacionado