domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Consell Ciutadà Valencià de Podem expressa el seu suport al tinent d’alcalde de Gata, Jaume Monfort

El Consell Ciutadà de Podem vol expressar el seu rebuig davant els fets ocorreguts el passat dia 6 de desembre i que han sigut fets públics pel Secretari General de Podem Gata i actual tinent d’ alcalde de la localitat, Jaume Monfort.

En una nota personal redactada per esta autoritat local, Monfort desvel·la la natura d’ un incident amb la guàrdia civil que hauria suposat l’ obertura d’ una nota interna en este cos. Esta es la reproducció textual:

El passat 6 de desembre al matí estava esmorzant amb la meua família a una cafeteria de Gata. Al lloc va arribar una patrulla de la Guàrdia Civil i va estacionar el seu vehicle en una cantonada on l’aparcament està prohibit i clarament indicat, ja que l’estacionament en eixe punt dificulta el trànsit de la resta de vehicles. Com a Regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, vaig considerar oportú indicar-los la seua acció antireglamentària. Em vaig expressar en la meua llengua natural, el valencià,

demanant-los que canviaren el seu vehicle a alguna de les places disponibles. La seua resposta va ser: “háblanos en español. La Constitución no nos obliga a que te entendamos en valenciano”. Els vaig respondre que considerava que m’havia comportat de forma totalment correcta i vaig tornar amb la meua família.

Un dels agents va eixir de l’establiment i va canviar d’ubicació el vehicle. Després va tornar a la cafeteria i es va dirigir a mi dient: “ya estará contento el señor”. Jo li vaig demanar que corregira el seu to, a la qual cosa em va respondre que parlara amb el seu sergent. Li vaig demanar, ja en castellà, el seu número d’agent per notificar una queixa. Aleshores, l’altre Guàrdia Civil va procedir a demanar-me el meu document d’identitat. Davant l’escàndol generat a l’establiment, els Guàrdies Civils van justificar la identificació per falta de respecte a l’autoritat perquè “nos está hablando en valenciano”.En eixir de l’establiment, vaig contactar amb el sergent de la Guàrdia Civil per explicar-li l’incident. Davant el relat, la reacció del sergent va ser respondre’m: “no tienes razón, estamos en España y se habla español”.

Després d’eixos fets, la setmana passada, em vaig assabentar que la Guàrdia Civil hauria redactat una nota interna sobre l’incident. Per la qual cosa he considerat oportú fer-ho públic per denunciar un cas de discriminació dels valencianoparlants a la nostra terra.

El Consell Ciutadà Valencià reivindica el dret dels valencians a expressar-se en la seua llengua i demana a l’alcaldia que exercisca les accions pertinents per a defensar els drets lingüístics dels càrrecs públics i que reclame a la Guàrdia Civil el coneixement de l’ anomenada nota interna efectuada per al cos per motius exclusivament lingüístics per a determinar quines conseqüències poden derivar-se per a Jaume Monfort.

Últimas noticias

Contenido relacionado