sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Consell deixa fóra el requisit del valencià en la funció pública

Fa poc més de dues setmanes, les tres principals organitzacions sindicals de la Comunitat van subscriure un acord pel qual van formalitzar la seua reivindicació d’aquesta exigència, la d’acreditar titulació en valencià per a poder optar a una ocupació pública. Amb el nou avantprojecte de llei de Funció Pública a punt de caramel, el Consell va certificar que el requisit lingüístic es convertiria en realitat quan s’aprove eixa llei, abans d’acabar 2017.

Però la realitat és ben diferent. Per una banda l’ampliació del Pacte del Botànic no contempla ni de forma pròpia ni transversal la promoció del valencià més enllà de la Conselleria d’Educació i Cultura ni als drets lingüístics dels valencianoparlants ni a la promoció de mitjans de comunicació en valencià arran de tot el territori. D’altra banda l’aprovació del reglament de mobilitat de la Funció Pública, amb el qual es pretén “atallar les altes taxes de provisionalitat de les plantilles de la Generalitat, que aconsegueixen al 46 per cent dels empleats públics”, tanca la porta a les opcions del valencià en l’administració pública.

El text aprovat divendres no incorpora el requisit lingüístic que les principals organitzacions sindicals van reclamar fa poc més de dues setmanes i que el secretari autonòmic de Funció Pública es va comprometre a incorporar en la nova llei. En aquest text, l’acreditació del titule de valencià no serà imprescindible per a optar a una ocupació pública. En el seu lloc, els qui aconseguisquen una plaça com a empleat públic i no disposen del títol de valencià, estaran obligats ‘a posteriori’ a adquirir aqueix coneixement.

Últimas noticias

Contenido relacionado