06:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Consell gastarà 36,8 milions d’euros en la Societat de Mitjans de Comunicació

El Consell ha aprovat el pressupost per a l’exercici del 2017 de la Societat de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, que ascendeix a 36.840.000 euros, després de la seua aprovació pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

D’aquest pressupost, 19.000.000 euros van destinats a cobrir les despeses de personal i la resta, 17.840.000 euros, es destinaran a la producció de contingut audiovisual. En aquest primer exercici, totes les inversions i despeses de funcionament dels mitjans estan inclosos en el pressupost de la Corporació.

Tecnologia i Centre de Producció

Així mateix, s’està elaborant un pla tecnològic per a actualitzar tot l’equipament tècnic de la futura plataforma àpuntmèdia. Donada la situació que ha trobat la nova Direcció general, s’ha de fer una inversió més important de la prevista.

L’objectiu d’estes inversions és actualitzar el nombrós equipament tècnic obsolet i no recuperable després de quasi quatre anys del tancament de la RTVV.

A més, una part del mateix ja estava obsolet fa quatre anys i, encara que solament s’invertirà en l’imprescindible, es calcula una inversió de prop de 20 milions d’euros repartida en els pròxims tres anys.

De la mateixa manera, el Centre de Producció de Burjassot requereix obres i reparacions, com són la substitució de refrigeradors, transformadors de llum, reparació de goteres, etc, ja que es tracta d’un edifici de més de 30 anys que ha de posar-se a punt per al seu correcte funcionament.

Plantilla

D’acord amb les previsions fixades, dels 36.840.000 euros de pressupost de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació per a este exercici, 19.000.000 euros van destinats a cobrir les despeses de personal.

La Relació de Llocs de treball és de 469 persones, més una trentena de persones que en l’exercici actual estan adscrits de forma temporal a la Relació de Llocs de treball de la Corporació i passaran a la societat en l’exercici 2018.

Per tant, la plantilla de la Societat de Mitjans serà de 500 persones i es cobrirà a través de borses de treball temporal fins que es convoquen proves de selecció. La incorporació de la plantilla serà progressiva al llarg del 2018 i 2019, i en funció de les necessitats dels mitjans de comunicació.

En la Societat de Mitjans de Comunicació hi haurà tres grans àrees: explotació i enginyeria, continguts i informatius.

– En l’àrea d’explotació i enginyeria s’ha prioritzat el personal especialitzat que puga aportar valor afegit a l’empresa, ja que una plataforma multimèdia necessita experts i, per tant, d’un bon equip de tècnics especialitzats.

– En l’àrea de continguts i de programes hi haurà professionals que s’ocupen de supervisar les produccions que arriben de la indústria audiovisual. Es tractarà de productors executius, gestors de continguts, gent preparada per a analitzar que convé instal·lar en la web, en la televisió i en la ràdio. A més, hi haurà personal per a la programació pròpia.

– En l’àrea d’Informatius es naix amb una redacció única capaç d’elaborar informació per a tots els mitjans, pels canals de televisió (un o dues), de la ràdio (la generalista i la temàtica) i de la web. També es pretén que siga capaç de fer programes informatius, debats, entrevistes, etc., tal com especifica la Llei 6/2016 del Servei Públic de Radiodifusió i Televisió d’àmbit autonòmic, de titularitat de la Generalitat, per la qual es crea la CVMC

Continguts

La Societat de Mitjans de Comunicació té previst encarregar enguany a la indústria de l’audiovisual més de 4.000 hores de programació per a cobrir la graella d’emissió en Televisió (una emissió per a 2018).

Igualment, també s’encarregarà al sector una part de la graella de Ràdio (la que no siga de producció pròpia), que és pràcticament el 60%, i també continguts per a la web.

En aquest sentit, la inversió per a continguts del 2017 tindrà un impacte en el sector audiovisual superior a 800 llocs de treball.

aquests continguts se sumen els encarregats en la convocatòria extraordinària que va llançar l’Alt Consell Consultiu. Els contractes d’aquesta convocatòria, en mans de la Corporació de Mitjans i del Consell Rector, ja han començat a signar-se.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado