domingo, 21 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Consell presenta un nou pla d’objectius per a consolidar la recuperació econòmica i els drets socials a la Comunitat Valenciana

 

El President de la Generalitat, Ximo Puig, i la Vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, han presentat el nou pla d’objectius del Consell per al pròxim semestre. El document se centra en la consolidació de la recuperació econòmica i dels drets socials a la Comunitat.

Puig ha remarcat, després de la celebració d’aquest Seminari de Govern a Sagunt, que aquesta trobada s’emmarca dins de la “voluntat permanent d’avaluació de l’acció del Govern, que vol participar directament de la reconstrucció”.

El cap del Consell s’ha referit a una de les mesures concretes que s’han tractat en aquesta trobada, el reforç de l’estratègia europea des de la Comunitat Valenciana. “Açò a través del nou marc que es va acordar en la Conferència de Presidents, farà possible que tinguem més veu i més capacitat d’intervenir en el marc Europeu”, ha declarat.

En aquest Seminari s’han presentat les línies estratègiques del Consell per als pròxims sis mesos i s’ha fet balanç dels compromisos adquirits en l’anterior Seminari, celebrat a Torrevella.

El President ha subratllat que aquest Seminari ha servit per a constatar que aquesta cita és “l’espai que s’intenta protagonitzar, al costat del poble valencià, de reparació de drets, de reconstrucció social i econòmica i de renaixement”, un objectiu que està “en marxa”.

Balanç d’objectius

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha destacat que “el 63% dels objectius i mesures acordats en l’anterior seminari de Torrevella s’han complit i el 37% restant està en fase d’execució”. En termes absoluts, són 49 els objectius aconseguits i 18 els que estan en execució.

Oltra ha citat com a exemple d’objectius finalitzats el decret de creació del fons autonòmic de cooperació municipal, la resolució del pagament pendent d’ajudes a l’habitatge o l’elaboració d’una nova llei de renda garantida de ciutadania.

Bateria de mesures

El Seminari d’Hivern 2017 s’ha clausurat amb l’exposició dels objectius per al pròxim semestre, organitzats per conselleries. Un dels objectius que es marca Presidència és la reestructuració de la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea i del Consell Valencià d’Assumptes Europeus, amb l’objectiu d’ampliar la participació de societat civil i universitats valencianes. A més, es pretén crear Unitats d’Assumptes Europeus en totes les conselleries per a optimitzar la coordinació.

Per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destaca l’engegada d’un nou model de serveis socials generals en la xarxa bàsica municipal per a construir una estructura d’atenció vertebradora i amb la coordinació i cohesió de serveis i programes.

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic es planteja com un dels seus objectius la culminació del procés de reestructuració de la SGR (Societat de Garantia Recíproca) i l’aprovació d’un decret Llei que l’empare. Es pretén transvasar els actius de la SGR a la Generalitat Valenciana, en compensació per l’excés aportat per aquesta administració sobre l’import actual del préstec participatiu.

La cartera autonòmica de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques s’ha compromés en el full de ruta de Sagunt a elaborar un pla d’infraestructures judicials per a la Comunitat.

Educació planteja iniciar un procés de participació per a la redacció de la Llei Valenciana d’Educació, una norma integral per a englobar els diferents camps i vessants de l’ensenyament per a dotar-los de cohesió i full de ruta compartit.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’ha compromés, entre altres mesures, a redactar el Pla de Prevenció del Suïcidi i maneig de la conducta suïcida, per a pal·liar un greu problema de salut pública que es troba entre les deu primeres causes de mort en el món.

Entre els objectius de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball es troba l’engegada de l’Agenda Industrial 4.0.-Comunitat Valenciana, que desenvolupa un full de ruta per a una digitalització de la indústria alineada amb les polítiques previstes per la Unió Europea.

Destaca entre les mesures en matèria d’Agricultura i Medi ambient el compromís per la millora dels processos de proveïment, reutilització i cicle integral de l’aigua, analitzant els models de gestió de l’aigua i impulsant obres d’eficiència hídrica i energètica.

En matèria d’Habitatge i Infraestructura, la Conselleria engegarà el Pla RENHATA per a la rehabilitació d’habitatges amb una nova ordre de convocatòria d’ajudes per a la reforma interior, la convocatòria d’ordres d’ajudes per a lloguer social i el foment de la rehabilitació edificadora.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació treballarà en el programa ‘Ajuntaments i transparència’ per a millorar el compliment de la normativa vigent en matèria de transparència per part dels ajuntaments de la Comunitat facilitant l’accés a recursos tecnològics.

Últimas noticias

Contenido relacionado