23:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El conseller Soler reclama al Govern un Fons Transitori en 2017 per a assegurar el nou finançament a les comunitats

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, va reclamar el dimecres passat al Govern un Fons Transitori en 2017 per a assegurar el nou finançament a les comunitats fins a l’aprovació del nou model.

Així mateix, Soler ha assenyalat que “si els experts arriben a un consens en matèria de finançament autonòmic, des d’aquesta base serà més fàcil també aconseguir un acord polític”.

Vicent Soler ha realitzat aquestes manifestacions al final de la reunió de la Comissió Mixta Consell-Corts per a la reforma del sistema de finançament i la valoració del deute històric en la qual ha informat de les gestions realitzades per l’Executiu autonòmic de cara a la consecució d’un nou model de finançament.

El conseller Soler ha anunciat que el 10 d’agost és la data límit que s’ha fixat la Comissió d’Experts per a presentar els resultats del seu informe. Un document que ja han començat a elaborar seguint el calendari de treball els terminis del qual, fins al moment, es compleixen “a bon ritme”.

“La convocatòria de la reunió d’avui obeeix al compromís del Consell amb les Corts d’informar de com avancen les negociacions sobre el nou sistema de finançament autonòmic”. En sentit, el conseller d’Hisenda ha recordat que “la gran força dels valencians en aquest tema és el consens i ha destacat que a més les dades avalen amb claredat la nostra posició”.

La reunió, que ha estat presidida pel conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha explicat també amb la presència de la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, que exerceix com a secretària de la citada comissió, i el director general de Pressupostos, José Moreno. En representació de les Corts ha acudit un membre de cadascun dels grups parlamentaris: Rubén Ibáñez (PP), José Muñoz (PSPV), Graciela Ferrer (Compromís), David de Miguel (Ciutadans) i Antonio Montiel (Podem). El director del IVIE i portaveu de la Comissió d’Experts de les Corts, Francisco Pérez, qui va ser designat pel Consell com a representant de la Comunitat Valenciana en el Comitè d’Experts estatal en matèria de finançament, s’ha adonat del treball realitzat fins avui per aquest òrgan.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado