La Conselleria ha començat les obres del carril bici entre Borriana i Les Alqueries

Obres Públiques inicia les obres del carril bici entre Borriana i Les Alqueries junt amb la CV-222, amb un pressupost de 145.000 euros.

895
La nova junta, presentada en assemblea el divendres passat, està composta per festers amb molta tradició en la festa moro-cristiana

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha iniciat les obres de construcció del carril bici entre les localitats de Borriana i Les Alqueries al costat de la CV-222.
El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha visitat amb l’Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i l’Alcaldessa de Les Alqueries, Esther Lara, els treballs que s’estan realitzant.
Segons ha informat el Director General, “aquesta actuació compta amb un pressupost de 145.000 euros i té com a objectiu augmentar la seguretat vial, moderar la velocitat en la CV-222 i millorar les condicions de mobilitat sostenible en la zona”.
Així mateix, ha indicat que aquesta actuació constitueix una primera fase per a aconseguir la futura connexió amb bicicleta de Borriana i de Les Alqueries amb el sector industrial situat al costat oest de la N-340.
Per la seua banda, Maria Josep Safont, que ha estat acompanyada per una nodrida representació municipal, ha explicat que “continuem acostant-nos al nostre objectiu de convertir a Borriana en un referent quant a mobilitat sostenible, com ja va indicar la Consellera Salvador en l’obertura del carril del vial del Port, i amb la futura construcció del carril que unirà el que avui visitem amb l’estació de ferrocarrils de la nostra ciutat, l’objectiu estarà cada vegada més a prop”.
L’actuació, derivada de la pavimentació de la carretera, consisteix en una redistribució d’amples, de manera que la carretera, que prèviament presentava una plataforma de 9 m d’amplària total, es queda amb una calçada de 6 m d’ample (2 carrils de 3 m) i amb açò s’alliberen els 3 metres per al carril bici.
Amb una longitud d’uns 1.100 m, discorre entre la rotonda de connexió entre la CV-18 i la CV-222 (rotonda que ja estava connectada amb Borriana i que compta amb un pas per a vianants i ciclistes que la creua per sota) i la rotonda a Les Alqueries a l’altura del Carrer Iturbi.
D’aquesta forma, connecta al seu torn als habitants de Les Alqueries amb bicicleta amb el carril ciclopeatonal CR-18 que discorre entre Nules i Orpesa, i que prompte arribarà a Torreblanca. També serveix per a millorar l’accés amb bicicleta a l’estació d’Adif de Borriana – Les Alqueries, als habitants d’ambdues poblacions.