sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Mari Carmen Contelles: “L’11% dels diners dels convenis singulars van al poble del president de la Diputació”

“Ens hem trobat amb una Diputació sectària que només dona convenis singulars al seus i ni tan sols atén als governs del Partit Popular”, ha assenyalat Contelles.

La portaveu del Partit Popular en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha acusat al quatripatit de la Diputació de distribuir els convenis singulars de manera interessada. Ha assegurat que l’any passat, del total de diners que es repartiren per a la província de València en convenis singulars, “l’11% va anar directament a Ontinyent, el poble del president de la Diputació, i només el 9% va anar destinat als 55 municipis governats per alcaldes del Partit Popular”.

“La denúncia del PP i el que no ens anem a cansar de dir és que volem objectivitat i que ens hem trobat amb una diputació sectària que només rep als seus, que només dona convenis singulars al seus i ni tan sols atén als governs del Partit Popular”, ha contat indignada la portaveu del Partit Popular en la Diputació de València.

Contelles ha explicat que “el sectarisme d’este Govern s’ha demostrat en tant que no reparteix els convenis singulars a tots per igual i que menteix perquè va anunciar que no s’anaven a fer convenis i el mes passat estaven aprovant cinc amb l’excusa de que eren remanents del 2017”.

“No obstant això, creiem que els convenis singulars són necessaris”, ha afirmat la portaveu del PP, “perquè és una partida que es té per a situacions especials de financiació de qualsevol lloc dels 266 municipis de la província de València”.

Contelles s’ha referit amb els mateixos termes a la retirada dels Jocs Florals de Lo Rat Penat del Teatre Principal. “Hem dona tristesa i vergonya perquè al final quan governes has de treballar per a tota la ciutadania i s’han dirigit a Lo Rat Penat d’una forma totalment sectària. Com als que estan en el Govern no els agrada esta associació, els han posat pedres en el camí i, fins i tot, els han anulat les subvencions perquè deien que el valencià que utilitzaven no era el que requeria les bases i els han ofegat econòmicament”, ha exposat Contelles.

Els Jocs Florals, ha afegit, “sempre s’han representat en el Teatre Principal. Només s’han suspés tres vegades: per la pesta, per la Guerra Civil i ara pel còlera de la diputada d’Esquerra Unida, Rosa Pérez. Això demostra que els governs que estan a la Diputació i a la majoria d’ajuntaments son sectaris i que no han vingut per a governar per a tots sinó només per als seus”.

Respecte als dubtes sobre els contractes d’alta direcció en la empresa Divalterra, Contelles ha expressat que s’està recaptant tota la documentació perquè encara no han pogut accedir a tota, i a partir d’eixe moment, valoraran quines accions han de prendre. “El que sí ens sorprén és que hem demanat dotze informes per a avalar uns contractes d’alta direcció quan el normal és que es demane un o dos, cosa que indica que no tenen les coses clares”, ha conclós.

A banda d’això, Contelles ha destacat que “Divalterra es necessària perquè totes les brigades ajuden als municipis però, sobretot, als municipis d’interior que solen ser municipis xicotets. Fan una tasca molt important”.

Últimas noticias

Contenido relacionado