martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Justícia obri diligències per l’adjudicació d’un contracte d’À Punt de 1,3 milions a l’empresa d’un exregidor del PSOE

Resulta "incompressible" que una mercantil capacitada per a executar contractes milionaris tinga un volum de negoci de 4.500 euros i es porte un contracte de 1,3 MM.

El President del Grup Parlamentari Popular, Jorge Bellver, ha explicat hui que la Justícia ha obert una investigació penal relacionada amb la contractació de 1,3 milions d’euros en contractes menors per part de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, a l’empresa d’un exregidor socialista sense “avals” i “sense haver acreditat la seua solvència tècnica ni econòmica”.

Bellver ha assenyalat que la Sindicatura de Comptes han recollit pràctiques “poc clares” en À Punt, pràctiques que el PP porta “denunciant des que va nàixer la societat, tant en la contractació mercantil com en la contractació de personal”. Unes irregularitats que han portat al PP a presentar una querella de prevaricació que ja ha sigut acceptada a tràmit.

Així, la denúncia del PP “va dirigida a tres qüestions fonamentals”, la primera d’elles té a veure amb la forma de contractació que s’està utilitzant en A Punt per a adjudicar certs projectes, com el realitzat per valor de 1,3 milions d’euros “sense recórrer cap mena d’aval i avançant fins a 400.000€ sense que conste que s’haja entregat cap material i sense que l’empresa poguera demostrar la seua solvència” ja que, tot apunta, al fet que no tenia activitat real. El PP titlla de “incomprensible” que una mercantil capacitada per a executar contractes milionaris tinga un volum de negoci de 4.500 euros.

“Difícilment es pot entregar un material audiovisual quan se signa un contracte com aquest hui i demà ja estàs avançant 400.000 euros, ha denunciat. Màximament, ha afegit, quan l’empresa és propietat d’un exregidor socialista de Benifaió.

El contracte es realitza sense procediment públic obert a la concurrència competitiva a una empresa que “no comptava amb solvència tècnica ni econòmica per a executar el contracte, tal com exigeix la llei de Contractes del Sector Públic, un apartat que la CVMC no va comprovar”. Per tant, i “malgrat la situació que posava de manifest la incapacitat de la societat per a executar el contracte i la impossibilitat d’acreditar la solvència conforme a llei, la CVMCno solament el va subscriure, sinó que va disposar quant va poder per a salvar aquest inconvenient”.

En segon lloc ha destacat la utilització dels contractes menors de servei per a contractar personal, “contractes menors que el PP ja va denunciar perquè, curiosament, tots ells són contractes menors de 5.995 euros i tots sabem, i ells també, que a partir dels 6.000 euros es requereixen tres ofertes, alguna cosa que s’ha intentat evitar”. Es tracta de contractes menors “realitzats a dit” i subscrits amb persones físiques als quals després se’ls va contractar com a personal laboral.

D’aquesta forma, i amb caràcter previ a la seua contractació com a personal laboral, es van pagar quantitats a manera de salaris però “disfressant aquestes prebendes donant-los aparença de contractacions per a la prestació de serveis tan genèrics com l’elaboració d’informes”.

En tercer lloc, ha explicat Bellver, l’informe de la Sindicatura de Comptes posa en relleu que s’estan produint de forma reiterada “contractes de personal directiu de Punt d’una forma totalment arbitrària”. “Una vegada més comprovem que els qui venien a alçar la gestió de les nostres societats públiques, no han fet més que afonar-la”.

Bellver ha recordat que À Punt va presentar fins a tretze al·legacions a l’informe de fiscalització però cap va ser acceptada per la Sindicatura, la qual cosa va motivar que el PP demanara la compareixença del President de la Corporació i la Directora de la Societat, perquè “ens explicaren en comissió per què la Sindicatura no accepta les seues al·legacions i no respon a cap de les qüestions plantejades”.

No obstant això, ha criticat, “van utilitzar la mateixa fórmula a la qual ens tenen acostumats, ens van respondre de forma irresponsable, prepotent i temerària. No van fer cas a cap de les peticions fetes pel PP i ni tan sols van respondre a cap de les nostres preguntes”.

“Aqueixa irresponsabilitat, prepotència i temeritat a l’hora de comparéixer en Les Corts és la que, desgraciadament, sembla que han aplicat a la forma de gestionar la radiotelevisió pública valenciana”, ha assenyalat al mateix temps que ha indicat que al final “es comprova que qui hipotèticament venien a recuperar la reputació de les nostres societats mercantils públiques no estan capacitats ni professional ni èticament per a fer-ho”.

Últimas noticias

Contenido relacionado