05:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cooperació interparlamentària entre els pobles aragonesos i valencians

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha visitat hui les Corts d’Aragó, on ha estat rebut per la seua homòloga, Violeta Barba. El motiu de la trobada ha estat parlar de temes que necessiten de la cooperació dels dos parlaments i que poden ser de gran utilitat per a les dos autonomies.

Per això, Morera ha portat a la Presidenta aragonesa la declaració institucional de les Corts Valencianes per a reclamar inversions i millores en la línia de ferrocarril entre Saragossa i València, especial per convertir el port de Sagunt en port d’Aragó, com defensa l’empresariat valencià i aragonés i impulsa l’Autoritat Portuària de València.

El document subscrit per tots els grups parlamentaris de les Corts serà tractat també al parlament aragonés i més ara, després de l’anunci d’ahir del govern central per invertir al corredor que unisca el Cantàbric amb la Mediterrània. Fruit de la reunió, les dos presidències s’han compromés en estudiar com fer un seguiment d’este i molts altres temes que siguen d’interés per a les dos autonomies i que puguen treballar-se des de la cooperació interparlamentària.

En este sentit, el President Morera ha assegurat que ara són temps “d’unir, de parlar, de cooperar i és evident que el poble valencià té moltíssimes coses en comú amb el poble aragonés i per això, des dels parlaments hem de treballar per a construir ponts, per a trobar solucions als problemes i als reptes que compartim”. De fet, el President de la cambra valenciana ha reconegut en la roda de premsa que ara són temps “de cooperar, de col·laborar perquè els temps de buscar confrontacions estèrils entre pobles ha passat. No anem a parlar de la guerra de l’aigua ni d’altres guerres partidistes i interessades, anem a parlar d’allò que ens unix, que ens preocupa”.

Morera ha incidit en que el problema de les inversions en infraestructures, “és un problema que té l’Estat, que fa inversions mirant en interessos partidistes però no atenen a la realitat, a les persones, a l’economia i ignoren projectes que són necessaris i rendibles”.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado