sábado, 15 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els cossos d’elit vigilaren la Cremà

Per a aquesta jornada, la Policia Nacional desplegarà el dispositiu més gran policial realitzat en la ciutat d’Alacant amb motiu de les Fogueres, en el qual participaran agents adscrits a diferents unitats policials, alguns d’ells procedents d’altres províncies. Entre elles destaca la denominada Unitat d’Intervenció Policial, un cos d’elit especialitzat a intervenir en grans concentracions de masses. Un total de 45 efectius d’aquesta unitat, amb seu a València, es desplaçaran a la ciutat per a vetlar per la seguretat el dia de la cremà distribuïts en dos torns. Els efectius que treballen en aquesta unitat estan especialitzats en la protecció d’altes personalitats, esdeveniments esportius o concentracions de masses tan pacífiques com violentes.

Aquests 45 agents s’integraran en l’ampli desplegament dissenyat per a aquest dia i que inclou a més de 300 efectius de la Policia Nacional. També treballaran, entre altres unitats, sis guies canins preparats per a la detecció d’explosius o drogues; la denominada Unitat de Prevenció i Reacció, encarregada de realitzar controls anti terroristes i el servei aeri, que estarà sobrevolant la ciutat durant tot el matí i la vesprada. A més, en llocs estratègics de la capital se situaran diversos equips d’intervenció immediata, proveïts d’armes llargues i agents de paisà, preparats per a actuar davant qualsevol incident en llocs de grans aglomeracions de persones. Aquest ampli dispositiu es desplegarà en els llocs on es preveu la concentració de nombrós públic, com la mascletà o la cremà dels grans monuments, i es farà extensiu a la plaça de bous, segons van confirmar ahir des de la Delegació del Govern.

Enguany s’han redoblat les mesures de seguretat en Fogueres a causa de l’alerta terrorista i als recents atemptats ocorreguts a Europa. L’hora de la mascletà és la que concentra majors mesures de seguretat, amb filtres en els accessos a la plaça d’Estels i controls selectius sobre bosses, motxilles i qualsevol tipus d’objecte que poguera ocultar elements que suposen una amenaça per al conjunt dels ciutadans.

Fins al moment les festes estan transcorrent «sense incidents de rellevància», segons va assenyalar ahir el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, qui demana «la màxima col·laboració dels ciutadans amb la Policia perquè seguisquen sent unes festes segures». Les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, afig Moragues, han mobilitzat per a aquestes festes «més d’un miler d’efectius, entre Policia Nacional i Guàrdia Civil, perquè els alacantins visquen unes festes segures». A ells «cal sumar Policia Local, Bombers, Protecció Civil i emergències».

Precisament ahir també va entrar en funcionament el denominat «AlertCops», un servei, prestat a través d’una app en dispositius Telèfon intel·ligent, que possibilita un canal directe amb les forces policials, per a comunicar un fet del qual s’és víctima o testimoni.

Permet establir trucades i alertes geoposicionadas per a una atenció immediata i habilita un xat directe (tipus WhatsApp) amb el centre d’atenció de Guàrdia Civil o Cos Nacional de Policia més proper.

Aquesta aplicació, disponible en les tendes d’Apple i Google, inclou un conjunt d’alertes específiques per a les Fogueres de Sant Joan, i que són les més comunes segons l’experiència d’anys precedents: robatoris / furts, agressions, danys, agressions sexuals, foc, paquets sospitosos, entre unes altres.

Aquestes alertes de seguretat podran anar acompanyades de fotos o vídeos que poden ser adjuntades pels ciutadans per a facilitar el tractament de la situació per part dels agents.

Últimas noticias

Contenido relacionado