martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La cremà espectacular de la Plaça de l’Ajuntament tanca les falles del 2017

A la 1 de la matinada el foc devorava l’última falla en la nit de la cremà. El monument municipal, la torre de comunicacions de Santiago Calatrava que mai va arribar a construir-se, amb 41 metres d’alçària, és la més alta de la història i està feta de fusta.

El seu autor, l’artista Manolo García, va assegurar dies abans que la rematada del pirulí cremaria en uns cinc minuts i així ha sigut. La resta ha cremat a poc a poc. És la quarta vegada consecutiva que García planta el monument municipal, no exempt de polèmica perquè no respon al patró més clàssic.

La falla de la ciutat, porta per títol València Ca la Trava, i, segons el seu autor, ha de caure com una poma. “Intentarem que caiga a la part que volem nosaltres”, ha dit Manolo García. Per si de cas, el perímetre de seguretat entorn del monument s’ha ampliat fins als 60 metres.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, feia balanç fa solament unes hores i assegurava que les Falles del 2017 han sigut “històriques” per ser les primeres com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, per com es va afrontar l’envit del mal temps i per haver atret la ciutat a més d’un milió de persones.

La regidora de Turisme de València, Sandra Gómez, ha assegurat que, a l’espera del balanç definitiu, les Falles del 2017 “estan sent històriques” des del punt de vista turístic amb una ocupació hotelera que frega el 100% i amb un augment de preu mitjà de les habitacions del 15%.

La primera tinent d’alcalde de València ha assegurat que les dades provisionals “ens estan permetent parlar de les millors Falles des del punt de vista turístic de tota la història”. Altra cosa és la neteja dels carrers que ha rebut moltes crítiques per part dels veïns.

Últimas noticias

Contenido relacionado