19:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cultura porta les lletres valencianes a Mèxic

La conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la Biblioteca Valenciana, ha donat lots de llibres d’autors valencians de còmics a centres escolars de Mèxic.

En concret, els títols triats per a donar a conéixer els autors valencians són: ‘De Valencia a Cádiz: 1808-1814’, de Rafa Marín (guió) i Paco Roca (dibuix); ‘Jorge Juan, un caballero ilustrado’, de Jordi Bayarri (guió i dibuix); ‘El Siglo de Oro Valenciano’, de Cristina Durán (dibuixos) i Miguel A. Giner Bou (guió), i ‘Luís Vives, un humanista valenciano’, de David Belmonte (dibuixos) i Carmen Pardo (guió).

Aquesta donació s’emmarca dins de la col·laboració que realitza la Biblioteca Valenciana amb les biblioteques de Mèxic a través del programa que dirigeix i presenta la valenciana Sensi Romero en aquest país. El canal és ‘Megacanal’ i al gener comencen a emetre també en altres països sud-americans a més de Mèxic.

De fet, durant aquest dimarts l’escriptora de literatura infantil Sensi Romero s’ha desplaçat al Monestir de Sant Miquel dels Reis per a gravar el seu programa televisiu. Aquesta gravació serà la primera de l’any 2017 i en la seua secció parlarà sobre els fons documentals que conté la Biblioteca Valenciana i sobre la primera campanya d’arreplega de llibres per als col·legis de baixos recursos a Mèxic.

Sensi Romero és una autora de llibres infantils que té una llarga experiència en el foment de la lectura i que, amb mètodes amens, acosta la prosa, la poesia i el teatre al públic infantil.

Últimas noticias

Contenido relacionado