lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Demanen l’activació de la UME per a participar en la cerca de la jove desapareguda a Manuel

Esta ajuda serà efectiva una vegada es reinicien les tasques de cerca, suspeses per la pluja i es deu al fet que va més enllà del terme municipal de Manuel.

La Guàrdia Civil ha demanat l’activació de la Unitat Militar d’Emergències (UME) per a participar en la cerca de la jove de 25 anys Marta Calvo, de la qual no es tenen notícies des de principis del mes de novembre, quan va quedar per internet amb un home i va comunicar a la seua mare per Whatsapp la seua ubicació en la localitat de Manuel.

No obstant això, l’activació serà efectiva una vegada es reinicien les tasques de cerca, que han hagut de ser suspeses este dilluns davant la persistent pluja que està caent pels llocs de rastreig, que s’han estés més enllà del terme municipal de Manuel i en les quals participen diferents unitats especialitzades para determinades tasques de cerca, segons han informat fonts de Delegació de Govern.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha destacat en atenció als mitjans que la zona de cerca “és molt àmplia” i la Guàrdia Civil “està fent un grandíssim esforç” però l’àrea “té les seues complicacions” i com més gran siga el dispositiu que forma part “va a ser millor”.

Sobre la investigació, ha assenyalat que “se segueix avançant lentament”, ja que hi ha “pocs vestigis”, però se’n va avançant “a poc a poc”.

Preguntat sobre si s’han trobat restes de sang en els escorcolls realitzats fins al moment, Fulgencio ha apuntat que en una investigació d’este tipus en què “s’escodrinya d’esta manera tan detallada qualsevol escenari es troben restes de tota mena” i “poden o no poden correspondre amb l’anàlisi de l’objecte trobat”.

“El que estan fent els investigadors és determinar si açò té una correlació entre la persona desapareguda i el presumpte autor, i quan dic presumpte autor és perquè no tenim encara constància dels fets, hem de ser molt acurats. Pot haver aparegut sang i pot no haver-hi víctima”, ha assenyalat.

A més, ha insistit que “l’equip d’investigació, considera les possibilitats més negatives quant al resultat” però no es pot avançar als fets: “No tenim cos, no tenim resultat, no sabem si esta persona està desapareguda o està morta. Hem de ser cautelosos a l’hora de determinar l’anàlisi de tot allò que trobem”.

Últimas noticias

Contenido relacionado