sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Demòcrates Valencians demana la reforma de la Constitució

Sandre Llopis de Pau: “des de València farem més Estat que quaranta anys de PP i PSOE”.

Demòcrates Valencians (DV) demana una  reforma de la Constitució per a atendre qüestions valencianes com el  finançament o el Dret Civil. El partit aposta per obrir una tanda de  reunions amb tots els partits polítics per a que, en un termini curt  de temps, se puga obrir el meló constitucional i corregir les  desigualtats que l’actual model genera.

En este sentit, des de Demòcrates se demana la reforma de l’article  149 del text constitucional per a que el Dret Civil Valencià puga  tindre cabuda en l’ordenament jurídic, sense cap trava del Tribunal  Constitucional. Per al portaveu demòcrata, Llopis de Pau, “el nostre  dret civil és, objectivament, molt més beneficiós per al conjunt de la  societat, no té trellat que no se puga utilitzar una legislació bona  per als valencians per una interpretació perfectament corregible”.

Igualment, el partit valencianista aposta per un nou model de  finançament, a nivell espanyol, on tots els territoris siguen  ‘fiscalment responsables’ i gestionen els seus propis recursos, d’una  manera similar a com ho fan ja els bascos. Per a Sandre Llopis de Pau,  “si cada autonomia gestiona i recapta els seus propis recursos  generarem més responsabilitat fiscal i anirem cap a un model més  sostenible en el temps”.

Demòcrates Valencians afirma que la reforma de la Constitució és un  camí necessari si se vol acabar amb tensions territorials i per a  corregir les discriminacions que, històricament, han patit els  valencians. “Des de València farem més Estat que quaranta anys de PP i  PSOE. No pot ser que continuem a la cua d’inversions, de finançament i  autogovern i que cap partit valencià alce la veu i s’assente a  negociar amb el Govern de Madrid qüestions vitals per al futur dels  nostres fills”, matisa el portaveu de Demòcrates Valencians, Llopis de  Pau.

Últimas noticias

Contenido relacionado