martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detenen una hondurenya per cobrar entre 500 i 1000 euros per tramitar cartes d’invitació com a immigrants

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a una dona de 39 anys, d’origen hondureny, com a presumpta autora d’un delicte d’afavoriment de la immigració il·legal, després de tramitar una carta d’invitació a dues conegudes per a venir a Espanya demanant-los diners. La quantitat sol·licitada oscil·lava entre els 500 i 1.000 euros.

Les recerques es van iniciar en el mes de març en detectar els agents una possible irregularitat en una carta d’invitació d’una ciutadana hondurenya.
Aquest tràmit consisteix en la invitació per part d’una persona resident a Espanya a un ciutadà estranger, per a residir en el nostre país per un període establit, aportant la documentació pertinent i pagament de les taxes corresponents.

Durant les recerques, els policies van esbrinar que una dona quan es trobava en el seu país d’origen, Hondures, i en desitjar venir a Espanya és pel que va contactar amb una amiga que es trobava ací, que li va manifestar que la seua companya de pis podria ajudar-la a venir mitjançant una carta d’invitació, i que hauria de donar-li una sèrie de diners.

Els agents van esbrinar que la víctima va lliurar uns 450 euros i seguidament va aconseguir l’autorització per a entrar a Espanya. Una vegada ací, li va demanar a ella i a la seua amiga 500 euros i pel que sembla els va amenaçar d’avisar a la Policia en manifestar-li que no disposaven d’aqueixos diners.

Els policies van esbrinar que també havia sol·licitat una carta d’invitació a l’altra jove, així com després de realitzar les comprovacions pertinents la van detenir com a presumpta autora d’un delicte d’afavoriment de la immigració il·legal.
La detinguda, sense antecedents policials, va ser posada en llibertat, després de prestar declaració, no sense abans ser advertida de l’obligació de personar-se davant l’Autoritat Judicial quan fóra requerida per a açò.

Últimas noticias

Contenido relacionado