martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Dia d’Internet Segura en l’institut de Puçol

Enguany, davall el lema Be the change: unite for a better internet (forma part del canvi: units per un millor Internet), l’institut de Puçol ha dut a terme una sèrie d’activitats per a la conscienciació dels alumnes sobre els perills que comporta el fet de navegar per la xarxa sense uns coneixements previs d’autocontrol.
Es van realitzar pancartes, cartells que reflecteixen recomanacions dels mateixos alumnes respecte a l’ús d’Internet i emoticones positives que es van difondre per tot el centre. També va participar amb un mannequin challenge el grup de FPB1 amb l’objectiu de conscienciar sobre l’ús segur de les TIC.
Així mateix, els alumnes van difondre entre els seus companys les 16 regles per a la Netiqueta (bones formes en Internet)

La implicació de l’alumnat va creixent d’any en any per a celebrar un esdeveniment els objectius del qual suposen una lluita constant en el nostre institut.

Per a culminar amb la celebració del Safer Internet Day, es va realitzar un photocall amb tot el material previ que havien elaborat els alumnes.

Estes iniciatives, impulsades pels professors del departament d’Informàtica, han tingut una gran acollida entre els alumnes. L’esdeveniment ha obtingut el reconeixement de la is4k (plataforma espanyola que promou l’ús segur d’internet per a xiquets del Ministeri d’Indústria). Les imatges d’estes activitats van ser compartides en Twitter amb l’organització europea i la resta de col·legis d’Europa que també es van unir amb la finalitat de difondre la necessitat d’una internet més segura. Els hashtags d’enguany van ser: #giveasmile i #MeUnoAlCambio d’is4k.
De forma paral·lela, l’IES va ser invitat pel Ministeri d’Indústria a assistir a la jornada de celebració del Safer Internet Day que es va dur a terme a Madrid; la dita jornada va ser inaugurada pel Ministre d’Indústria amb la intervenció del Secretari d’Estat d’Educació. Ambdós van apostar pel valor de la formació per a aconseguir un ús responsable d’Internet entre els nostres jóves.

Últimas noticias

Contenido relacionado