sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació aprovarà demà noves mesures en contractació i transparència en Castelló

La Diputació aprovarà demà noves mesures en contractació i transparència per a seguir a l'avantguarda a Europa, per a açò incorporarà modificacions normatives per a agilitar la participació ciutadana i la Central de Contractació.

El Ple de la Diputació de Castelló aprovarà demà noves mesures en contractació i transparència. Tant és així que la Corporació Provincial aprovarà modificacions normatives per a agilitar la participació ciutadana, garantir la màxima transparència, quant a la dació de comptes de la gestió a la societat i optimitzar el funcionament de la Central de Contractació al servei dels ajuntaments i de les empreses de la província.
El vicepresident primer de la Diputació, Vicent Sales, ha explicat que “la nostra majoria absoluta és una responsabilitat que assumim potenciant la participació i rendint comptes als veïns. Amb aquestes novetats, fem un pas més per a consolidar una Diputació moderna, transparent, eficaç i que exerceix l’escolta activa tant amb els grups polítics, els ajuntaments i els ciutadans per a donar resposta de la millor forma a les necessitats dels 135 pobles de la província”.
Així, el vicepresident ha recordat que, “fa temps que apliquem mesures encaminades a garantir que aquesta Administració dóna comptes a la societat de cada euro que gasta, entenent aquesta rendició de comptes com una relació corresponsable amb tota la ciutadania de Castelló, no solament per a una avaluació conjunta de l’acció de la Diputació, sinó també com un canal immillorable per a detectar noves necessitats a Castelló”.
Les modificacions, que aprovarà demà el Ple de la Diputació es refereixen a l’Ordenança Reguladora de la Transparència i el Govern Obert, així com el nou Reglament regular de la Central de Contractació de la Diputació Provincial, incorporant en tots dos casos les novetats que contempla la normativa europea.
“Volem comptar amb totes les aportacions que sumeixen valor als mecanismes que hem d’establir per a involucrar als ciutadans d’una forma efectiva en la presa de decisions de la Diputació de Castelló. Aquesta estratègia provincial de Governança Participativa implantarà la participació de forma transversal en totes les àrees de la Diputació, de manera que entenem la participació com un mètode transversal d’elaboració de polítiques públiques integrat en l’organització”, ha explicat el vicepresident.

Últimas noticias

Contenido relacionado