jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació es converteix en la veu del moviment associatiu

“Com a institució estem obligats a escoltar a les associacions, reivindicar el seu paper i treballar conjuntament per a dur a terme objectius comuns”, ha assenyalat Isabel García, diputada de Joventut, Igualtat i Esports. Al llarg de dos dies, representants de moviments associatius, així com experts en aquest àmbit, cerquen trobar els elements comuns que unisquen a aquestes agrupacions, de manera que es puguen valorar els punts que es poden millorar, així com els requeriments institucionals que precisen.

“El més autèntic des d’un punt de vista democràtic són les associacions. Necessitem prendre consciència del nostre paper i conjuminar esforços com a moviment per a transformar la realitat i el nostre entorn”. Són paraules d’Esteban Ibarra, president del Moviment Contra la Intolerància i referent en el món de l’associacionisme, qui ha participat en una de les taules de debat. Al costat d’ell, Trini Blanch, responsable de la delegació de ACPP a València. Tots dos han analitzat la situació actual de l’associacionisme, abordant les seues necessitats i reptes actuals.

Així mateix, en les jornades s’han organitzat altres dues taules redones sobre la participació en associacions i voluntariat i sobre xarxes i tercer sector, en les quals han intervingut José Ángel Santoro, secretari general de Rainbow Rose; Maria Fernanda Carvajal, responsable de l’Associació Cultural i Social Iberoamericana; Javier Edo, exprofesor de la Facultat d’Antropologia de la Universitat de València i expert en voluntariat; i Yara Serrano, presidenta de l’Associació Valenciana d’Esports Electrònics.

Últimas noticias

Contenido relacionado