La Diputació de Castelló impulsa la promoció de les Coves de Sant Josep com un gran recurs del turisme subterrani a escala nacional a través de la celebració des d’esta vesprada i fins dissabte que ve de la setena edició del Congrés sobre Coves Turístiques Espanyoles (CUEVATUR). Es tracta d’una cita obligada per als professionals del món del turisme subterrani com a punt de trobada i intercanvi d’experiències dels professionals del turisme subterrani, un sector que s’ha convertit en la punta de llança de la innovació i del turisme sostenible, a més d’una via de dinamització de comarques, en la seua gran majoria rurals, mitjançant l’aprofitament del patrimoni natural i cultural del nostre subsòl.
La diputada provincial Elena Vicente-Ruiz ha participat esta vesprada en l’acte d’obertura d’este congrés que el Govern Provincial recolza per a continuar posicionant la marca turística provincial en el sector a través dels Coves de Sant Josep de Vall d’Uixó. “Atraiem els professionals d’este sector turístic per a mostrar-los aquest gran recurs natural per al turisme de Castelló i amb l’objectiu de posicionar-ho, de valorar-lo per a continuar generant noves oportunitats”.
Atraure el coneixement turístic
Cal tindre en compte que esta edició de CUEVATUR coincideix amb l’II Congrés sobre Coves Turístiques Iberoamericanes, amb el que la Vall d’Uixó i la seua cova, el Riu Subterrani de Sant Josep, serà un dels punts més importants de reunió per al Turisme Subterrani, que està promovent la declaració del dia 6 de juny com a Dia Mundial de les Coves i el Món Subterrani.
A més, com en anys anteriors, CUEVATUR serà fòrum en el qual s’exposen els últims treballs, estudis o investigacions duts a terme en les coves i mines espanyoles, europees i iberoamericanes, convocant a un gran nombre de científics i investigadors dels camps de la geologia, la paleontologia, l’enginyeria i el turisme entre altres disciplines. Per això els seus prop de 300 treballs, reunits en les Actes de les diferents edicions del Congrés celebrades, conformen una col·lecció imprescindible per als estudiosos del món subterrani.
Tal com ha indicat Vicente-Ruiz, “este és el lloc d’intercanvi d’experiències i de coneixements dels gestors de les coves turístiques, la qual cosa és molt important per a continuar aprenent i millorant l’experiència que tenim en la província”.
Aquest tipus d’esdeveniments contribueixen a posicionar la província de Castelló dins del mercat del MICE, un sector turístic que aporta importants beneficis econòmics en destinació.