jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació destina 844.000 euros a la millora d’instal·lacions esportives a set municipis de L’Horta Sud

La Diputació de València ha destinat un total de 844.224,53 euros a la millora i conservació d’instal·lacions esportives d’Albal, Catarroja, Mislata, Picanya, Sedaví i Torrent en el marc d’un pla global d’aposta per unes infraestructures que són utilitzades diàriament per xiquets, joves i majors per a la pràctica de l’esport en les seues localitats. Aquestes actuacions s’emmarquen en un pla global impulsat des de l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Esports que ha aconseguit en aquesta edició a 35 municipis valencians amb una dotació global de 4.205.210,69 euros.

Per al President de la Diputació de València, el més destacable d’aquest pla és que “no parlem d’obres faraòniques o megaprojectes que després queden sobre el paper, sinó d’actuacions que s’han dut a terme o s’estan executant actualment i que resolen problemes reals dels veïns en l’ús de les instal·lacions esportives dels seus municipis”, ha assegurat.

Prova d’açò són les diferents actuacions que el pla ha permès impulsar a L’Horta Sud, i que tenen totes com a finalitat executar reparacions, rehabilitar les infraestructures o substituir elements que han quedat deteriorats pel pas del temps a fi de posar al dia instal·lacions ja existents. Així, les inversions s’han destinat a l’arranjament de la tanca perimetral del frontó de Sedaví, l’adequació del paviment de les pistes de bàsquet de Xirivella, la substitució de la gespa del camp de futbol d’Albal, la rehabilitació de la piscina municipal de Mislata, del complex esportiu Anabel Medina i pavelló Vedat de Torrent i del camp de futbol del Mundial’82 a Catarroja, i la col·locació d’una coberta a la pista poliesportiva de Picanya.

La major part de les obres impulsades en el marc d’aquest pla, es van iniciar a la fi de 2016 i s’acabaran d’executar en el present any, encara que moltes es troben ja en funcionament.

Cal destacar que, dels més de 4 milions d’euros del pla invertits per la Diputació de València en les comarques valencianes, 2.200.000 euros, han servit per a “donar resposta al deute històric de la Generalitat amb alguns municipis i infraestructures esportives que es van projectar en el període 2007-2012 però mai van arribar a executar-se, i que ara gràcies a la col·laboració del nou Consell i la Diputació hem desbloquejat perquè aqueixos diners no desaparega i aquests municipis vegen per fi millorades les seues instal·lacions esportives”, ha explicat el president, Jorge Rodríguez.

Per la seua banda, la diputada d’Esports, Isabel García, ha coincidit amb el president a l’hora de remarcar aqueixa dignificació de la pràctica de l’esport i la “responsabilitat de la Diputació a l’hora d’ajudar als municipis a tenir instal·lacions en bon estat i sostenibles, adequades als usuaris que habitualment les gaudeixen”. En aquest sentit, ha ressenyat “l’elaboració d’aquest pla en un temps rècord gràcies a la col·laboració dels municipis” i ha valorat molt positivament la “dotació econòmica que alguns ajuntaments han aportat als projectes per a dur a terme aquestes obres de gran interès ciutadà”.

Últimas noticias

Contenido relacionado