sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Diputació inicia les obres del nou Parc de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de l’Alcora

La Diputació de Castelló consolida el anell més gran de seguretat per a la província amb l’inici de les obres del nou Parc de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de l’Alcora, amb una inversió de 538.000 euros. Aquesta nova infraestructura s’inclou en l’aposta pressupostària del Consorci Provincial de Bombers, que destinarà en 2018 un total de 18,5 milions d’euros a millorar la prevenció i l’atenció d’emergències en els municipis de la província.
En l’acte de col·locació de la primera pedra de l’edifici, el president de la Diputació, Javier Moliner, ha assenyalat que “aquesta és una mostra més de que aquest Govern no està disposat a escatimar recursos en seguretat i protecció dels ciutadans i patrimoni de la província. Volem una terra més preparada per a les emergències i que vés-li per la seguretat de tots els castellonencs, visquen on visquen. I per a açò aquesta base operativa se sumarà a la xarxa del Consorci Provincial de Bombers de quatre parcs de professionals i cinc de voluntaris i a les 27 helisuperficies per tot l’interior que estem construint”.
Cal assenyalar que formen part d’aquesta xarxa de seguretat els més de 100 voluntaris de protecció civil, els 120 bombers voluntaris i els 170 professionals, “un total de 400 castellonencs a cura de la seua terra i la seua gent”, tal com ha indicat el president.
En la seua intervenció, al costat de les autoritats municipals, la senadora Merche Mallol, diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, i efectius de voluntariat de Protecció Civil, Javier Moliner ha valorat el treball realitzat pel centenar d’efectius que ja formen part d’aquest cos creat pel Govern Provincial fa quatre anys.
“Després de quatre anys de funcionament aquesta agrupació ha demostrat sobradament la seua utilitat en tots els racons d’aquesta terra, amb una mitjana de 400 serveis anuals. Hem acudit allí on podíem ajudar, tant en els xicotets pobles sense recursos com en els grans esdeveniments com Penyagolosa Trails, els festivals més multitudinaris de la província o el desenvolupament de la Volta Espanya, garantint la seguretat de desenes de milers castellonencs i visitants”, ha explicat el president.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado