sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Diputació inverteix 600.000 euros en formació i ajuda als joves pilots valencians

La Diputació de València confirma un any més la seua implicació amb el planter de pilots valencians del Circuit Ricardo Tormo, amb una aportació que en aquesta ocasió supera els 600.000 euros, la pràctica totalitat dels 700.000 euros de pressupost que tenen la Cuna de Campions i la Fórmula de Campions, les escoles de motociclisme i kàrting del Circuit.

La institució que presideix Jorge Rodríguez, a través de l’àrea d’Esports que dirigeix la diputada Isabel García, manté el seu suport a les escoles de motor del Circuit amb una incidència directa en les beques concedides als joves pilots, que oscil·len entre els 2.000 i els 25.000 euros per temporada i que arriben a desenes de pilots de diferents categories, des de la Copa d’Espanya de Minivelocitat a figures de Moto GP.

Quant a la Cuna de Campions, la millor escola de pilots de motociclisme del món, la Diputació ha incrementat enguany l’aportació econòmica en pujar alguns pilots de categoria, la qual cosa demostra l’èxit d’aquest centre formatiu del Circuit. L’àrea provincial d’Esports destina més de 400.000 euros a recolzar als millors pilots valencians des de la base, amb un canvi de rumb clar en la gestió d’aquesta ajuda que va introduir l’equip de Rodríguez: la inversió que antany es feia en l’equip de Jorge Martínez ‘Aspar’ es reparteix ara entre desenes de pilots valencians, valorant els criteris del Circuit.

En paraules de Jorge Rodríguez, que destaca l’aposta de la Diputació de València pel suport a l’esport i els seus valors, “la Cuna de Campions ha demostrat que el treball ben fet té els seus fruits i que mereix l’esforç de les administracions públiques”. “És una llàstima que els somnis de joves que aspiren a ser pilots es trenquen per incapacitat econòmica”, afig el president.

Per la seua banda, Isabel García es mostra sorpresa per “la maduresa d’aquests xiquets que dediquen el seu temps a arribar a ser com els seus ídols. Solament per açò valia la pena”. La diputada d’Esports valora les beques que enguany han servit per a ajudar a desenes de joves pilots de totes les edats en la seua projecció, tant en motociclisme com en kàrting i altres modalitats del motor, com la Fórmula 3, avantsala de l’F1, en la qual participa el pilot becat per la Diputació Eliseo Martínez.

Segons la diputada d’Esports, aquest model de patrocini “és equitatiu i igualitari, ja que es reparteix en funció del nombre de proves i la categoria en la qual participen els pilots. Són ajudes objectives i transparents”, ha assegurat. A aquestes beques a pilots se suma l’aportació anual de 60.000 euros que la Diputació fa al Champi Women Racing, el primer equip de motos íntegrament femení, des de les pilots a les mecàniques, dins del full de ruta de la Igualtat i l’impuls de l’esport de base i femení.

“El nom de València per tot el món”

El pilot de Dos AguasHéctor Barberá, que participa en el Mundial de Moto GP, no oblida el somni de ser pilot que comparteixen tots els xiquets i joves de la Cuna de Campions, un record recent que comparteixen altres pilots com Jorge Navarro i Arón Canet. “És molt important aquest suport que rebem de la Diputació i portar el nom de València per tot el món en un esport tan complicat”, assegura Barberá.

De la mateixa manera, el director del Circuit, Gonzalo Gobert, ha destacat la visió de la corporació provincial en creure en el projecte. “La Diputació ha encertat en la seua aposta perquè puguen prosperar els joves en un esport tan difícil”, ha assenyalat. També el director de la Cuna de Campions, Julián Miralles, ha tingut paraules d’agraïment per a la institució provincial, perquè “gràcies a la Diputació complim els somnis de molts joves”.

Aquest cap de setmana, Cheste i el Circuit tornen a gaudir de la festa gran del motociclisme, i ho fan una vegada més amb el protagonisme dels joves pilots de la millor escola de motos del món, per la qual seguirà apostant la Diputació de València.

Últimas noticias

Contenido relacionado