martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació modificarà la travessia de Massarrojos per a evitar la circulació de 9.000 vehicles diaris

El diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, s’ha reunit amb el regidor d’Urbanisme de l’ajuntament de València, Vicent Sarrià, per a coordinar una solució a la CV-308, carretera que travessa Massarrojos des de Rocafort i que uneix Godella amb Montcada. Es tracta d’una via de dos sentits de circulació i amb una alta densitat de tràfic i que, malgrat estar dins del casc urbà, compta amb unes voreres molt estretes, la qual cosa provoca problemes en la circulació dels vianants.

Tal com va explicar Seguí, “la Diputació de València, titular de la via, és plenament conscient de la perillositat que aquesta situació, que s’arrossega des de fa dècades, representa per als veïns i veïnes de la pedania i de la necessitat de donar-li una solució, tal com reclamen les associacions veïnals”, i per açò va afegir està “capitanejant la cerca d’una alternativa que, necessàriament, ha d’implicar tant a l’ajuntament de València, com als consistoris de Montcada i Rocafort, pels quals també discorre la CV-308, a més d’altres administracions”.

La intervenció que des de l’àrea de Carreteres es planteja passa per adequar el camí Palmar-Camarena a manera de variant, per a generar una connexió directa des del municipi de Montcada fins a l’autovia, la qual cosa evitaria als veïns d’aquesta localitat haver de travessar el casc urbà de Massarrojos, la densitat mitjana del qual de tràfic és de 9.000 vehicles al dia. Una vegada adequat aquest camí, es modificaria la circulació en la CV-308 en Massarrojos a un sol sentit i s’ampliarien les voreres, aconseguint d’aquesta forma la seguretat per als vianants que els veïns i veïnes reclamen. El cost d’aquesta actuació podria ascendir a més d’un milió i mitjà d’euros, una xifra que seria assumida per la Diputació de València.

“Volem resoldre la mobilitat global, però en aquesta zona existeixen molts condicionants a nivell mediambiental i la solució passa per recolzar-se en infraestructures existents”, ha declarat Pablo Seguí, qui ha afegit que, “en aquest sentit, el camí de Camarena es revela com la millor opció”.

La setmana vinent s’iniciarà l’elaboració del projecte

La realització de l’actuació necesita, no obstant açò, que l’ajuntament de València adquirisca els terrenys necessaris per a poder ampliar l’amplària del primer tram del camí de Camarena, d’uns 800 metres, que és de la seua titularitat, i és el que el diputat de Carreteres ha traslladat avui al regidor d’Urbanisme de l’ajuntament de València. Després d’estudiar la proposta i valorar el vessant legal, Vicent Sarrià ha traslladat a Pablo Seguí la seua disposició a iniciar des de l’ajuntament de València tots els tràmits que permeten convertir aquest projecte en una realitat.

Sarrià ha assegurat que ambdues administracions “estem en el camí de donar una solució definitiva al problema que pateixen des de fa anys en Massarrojos amb la travessia interna” i per açò, ha mostrat la seua “total disposició” a posar tots els mitjans i tràmits necessaris per a “convertir en una realitat en el termini més breu possible” un projecte que, tal com ha explicat “permetrà derivar tots els vehicles que passen ara per la pedania per una altra carretera que a més donarà un bon servei a Godella, Montcada i Rocafort”.

Després de la bona predisposició mostrada per l’ajuntament de València, el diputat de Carreteres ha assegurat que des del seu departament es van “a engegar perquè a partir del dimarts pròxim es comencen a realitzar els projectes tècnics, primer pas necessari per a convertir aquesta proposta en una realitat”. Una proposta que, en opinió de l’a l’alcalde de Massarrojos, Carles Verdeguer, “tant els veïns i veïnes de Massarrojos com les tres associacions implicades la veuen com una opció viable per a oferir una solució real al problema després de tants anys”.

Consens amb Rocafort, Godella i Montcada

Els altres tres municipis afectats, Godella, Montcada i Rocafort, amb els primers edils dels quals també s’ha consensuat la proposta, han mostrat així mateix la seua opinió favorable. Avui mateix, l’alcaldessa de Montcada, Amparo Orts, valorava el fet que amb ella s’aconseguirà “un trajecte molt més segur i en temps quasi més ràpid, ja que evitem que els nostres veïns i veïnes hagen de creuar dos cascos urbans”. Així mateix, l’alcalde de Rocafort, Víctor Jiménez, reconeixia que tant el seu municipi com Massarrojos, “veuran notablement alleugerit el pas de vehicles amb la millora en termes de seguretat que açò suposa per als vianants”.

Últimas noticias

Contenido relacionado