martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació reivindica la protecció del patrimoni ceràmic amb un llibre sobre taulelleria valenciana

El pati gòtic del Palau dels Scala ha acollit la presentació de La taulelleria valenciana dels segles XVII, XVIII i XIX a la col·lecció de la Fundació La Fontana, dels professors Ignasi Gironés i Vicent Guerola, una de les últimes novetats publicades per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació.

En paraules del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, “aquest tipus d’estudis serveixen perquè no es tornen a repetir moments com aquells en els quals vam perdre tant patrimoni ja irrecuperable i per a fomentar la protecció del que ens queda”. Al costat del president, van participar en la presentació de l’obra els autors, Gironés i Guerola, Alejandro Maluquer, de la Fundació La Fontana, i Jaume Coll, director del Museu de Ceràmica González Martí.

Rodríguez ha lamentat que “aquells valors que no cotitzen en borsa però que són essencials en la vida de les persones moltes vegades s’obliden”, en referència a aquells elements patrimonials entre els quals es troba la ceràmica autòctona. “Probablement si haguérem sabut el valor del patrimoni que teníem no haguérem permès que desapareguera”, ha insistit el president de la Diputació, que ha remarcat aquest treball de recuperació “d’un patrimoni que els valencians i valencianes tenim una mica més a prop”.

Últimas noticias

Contenido relacionado